Україна

Луценко звинуватив суддю у некомпетентності і свідомому порушенні законів

10 July 2012, 09:50

 У Печерському районному суді Києва розпочалося чергове засідання з розгляду кримінальної справи за обвинуваченням колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також підсудних Володимира Тарасенка та Олега Павлєнова у незаконній організації стеження у рамках розслідування кримінальної справи про отруєння колишнього Президента Віктора Ющенка, передає кореспондент УНН.

На початку засідання суддя зразу перейшла до оголошення протоколу допиту свідка Галини Климович, котра була керівником слідчої групи Генпрокуратури у справі отруєння Ющенка.

Проте Юрій Луценко перервав суддю і оголосив головуючій своє зауваження. "Я висловлюю зауваження і свій протест на те що Ви, усупереч закону, а саме КПК, зачитуєте зараз покази пані Климович - дані у досудовому слідстві по іншій кримінальній справі, а не тієї, що зараз розглядається у суді. Я вважаю, що це є свідомим з вашого боку порушенням українського законодавства, яке свідчить або про вашу некомпетентгність, або упередженість у цьому процесі. Прошу занести цю скаргу і припинити порушення закону з вашого боку привселюдно у відкритому процесі", - наголосив екс-міністр.

Після цього Ю.Луценко заявив Ганні Медушевській, що має клопотання до суду. Але вона сказала, що вже почала зачитувати протоколо допиту Галини Климович, тому підсудний зможе оголосити своє клопотання після зачитування свідчень.

Нагадаємо, Ю.Луценко висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) під час розслідування справи про отруєння колишнього Президента України Віктора Ющенка. Ю.Луценко звинувачують в тому, що в 2009 році на посаді голови МВС він продовжив оперативні заходи щодо розслідування справи про отруєння В.Ющенка.

УНН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі