Україна

Богатирьова сказала Ющенкові “Так”

27 December 2007, 15:34

Раїса Богатирьова, яку Президент Віктор Ющенко 24 грудня призначив секретарем Ради національної безпеки і оборони, погодилася очолити цю структуру.

Про це УНІАН повідомив колега пані Богатирьової з фракції Партії регіонів, народний депутат Ярослав Сухий. За його словами, Раїса Василівна вже написала заяву про прийом на роботу в РНБО.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи виключать пані Богатирьову з Партії регіонів, Ярослав Сухий сказав: “А  навіщо?”

Нагадаємо, лідер ПР Віктор Янукович заявив, що якщо пані Богатирьова обере роботу держслужбовця в РНБО, її кар’єра політика завершиться. А 25 грудня президія партії не погодилася, щоб Раїса Богатирьова обійняла посаду секретаря РНБО.

Новопризначена секретар Радбезу має 20 днів, упродовж яких повинна скласти депутатські повноваження, а також призупинити членство в Партії регіонів, “оскільки секретар РНБО, як і міністр внутрішніх справ та голова СБУ, не можуть бути членами партій”.

Однак жодних партійних санкцій щодо Раїси Богатирьової не застосовуватимуть.

“На якомусь морально-етичному рівні кожен із нас у душі бажає їй успіху”, – сказав представник Партії регіонів Сергій Льовочкін. Він зазначив: наслідки призначення Богатирьової можуть бути “лише політичними”.

Після сенсаційного призначення члена опозиції на одну з ключових посад політичні експерти прогнозують розкол у середовищі регіоналів. Адже пані Богатирьова мусить послідовно дотримуватися задекларованого Президентом курсу на вступ до НАТО.

На думку народного депутата фракції ПР Бориса Колеснікова, розколу в партії немає, і він неможливий. А пронатовський курс, який Р. Богатирьова проводитиме на новій посаді, “спричинить конфлікт інтересів”.

Він додав, що Партія регіонів “не виправдовує й не підтримує позицію Раїси Богатирьової”.

Стосовно ймовірного виходу Рената Ахметова з Партії регіонів, чутки про який почали ширитися в російських ЗМІ після призначення пані Богатирьової, за словами Б. Колеснікова, нічого не відомо.

“Думаю, я знав би, якщо така заява була б”, – резюмував нардеп. 

“Це частина плану, мета якого – розколоти Партію регіонів”, – так Сергій Льовочкін прокоментував чутки про вихід Рената Ахметова з лав Партії регіонів.

Ярослав Іваночко

http://www.gazeta.lviv.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі