Події

Під Новорічну ялинку – кримінальну справу

28 December 2007, 13:15

Такий подарунок приготувало собі керівництво ВАТ «Коровинецький цукровий завод», що у Чуднівському районі. Дякувати за такий подарунок вони можуть тільки самі собі, адже ретельно готували його досить тривалий час.

 

        Як повідомив перший заступник прокурора Житомирської області Анатолій Чумаченко, службові особи підприємства, маючи  реальну можливість виплачувати заробітну плату, насправді кошти використовували на інші потреби. Попри численні заходи, які проводилися в області впродовж року на різних рівнях  та розяснення чинного законодавства про першочергове погашення заборгованості по зарплаті, керівництво ВАТ зайняло досить зухвалу позицію: не виплачували заробітну плату 288 працівникам свого підприємства на суму 152 тис. грн.

Власне, вони «своєчасно виплачували» зарплату тільки на паперах, майстерно «малюючи» фальшиві відомості про відсутність вказаної заборгованості для відповідних звітів, подаючи їх до районного управління статистики.

      Прокуратурою Чуднівського району  19 грудня 2007р. порушено кримінальну справу стосовно службових осіб за ст. 175 (невиплата заробітної плати) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України та розпочато досудове слідство.

     У цілому, за інформацією першого заступника прокурора області Анатолія Чумаченка, за втручанням органів прокуратури Житомирської області виплачено 16 млн. грн. боргу по заробітній платі. А за результатами проведених перевірок органами прокуратури з початку року порушено 50 кримінальних справ, внесено 595 документів прокурорського реагування, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 176 службових осіб. Про це Житомир.info повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі