Події

Як у Житомирської області затримують порушників Північного кордону

29 December 2007, 13:57

За останній місяць року, що минає через північні кордони нашої держави не пропущено 488 осіб, причини не пропуску різні. Також за аналогічний період в пунктах пропуску Північного регіонального управління затримано 125 осіб за незаконне перетинання державного кордону України, – повідомляє прес-служба північного регіонального управління Держприкордонслужби.

На ділянці Житомирського прикордонного загону майже кожного дня, знімаються із потягів закордонного прямування громадяни України, у яких при проходженні прикордонного контролю виявлено відсутність другого або третього вікового фото у паспорті. Тільки у грудні місяці у пункті пропуску «Виступовичі-залізнична станція» зафіксовано 17 випадків. Громадяни, як України, так і інших держав пробують подорожувати з недійсними, підробленими і, навіть, чужими документами. Деякі особи надіються перетнути кордон зовсім без документів.

Цікавий випадок стався на передодні Новорічних свят на ділянці Чернігівського прикордонного загону. В ході здійснення прикордонного контролю потягу № 673 сполученням Щорс – Гомель у 4 вагоні, інспектор звернув увагу на громадянина що, за зовнішніми ознаками був схожий на людину, яка вживає наркотики.  Під час перевірки паспорта даної особи, було виявлено його часткову підробку – переклейку фотокартки, про ознаки підробки свідчили залишки клею та товщина фотокартки. Фотокартка власника паспорту була зрізана, на зріз приклеєна нова. Зі слів затриманого, він є мешканцем міста Щорс Чернігівської області.

Про даний факт було проінформовано митників та вжито заходів щодо огляду ручної поклажі затриманого. В дорожній сумці громадянина в поліетиленовому пакеті виявлено речовину рослинного походження зеленого кольору за ознаками схожу на маріхуану.

Під час особистого огляду в кишенях верхнього одягу виявлено ще один пакет з маріхуаною. Загальна вага наркотику попередньо - близько 110 грамів.

Перетинання або спроба перетинання державного кордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості про особу, чи без дозволу відповідних органів влади – тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі