Україна

Луценко вимагає «зачистити» Київ від кримінальних авторитетів

29 December 2007, 14:19
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко призначив та сьогодні офіційно представив особовому складу столичної міліції нового керівника генерала-лейтенанта Віталія Ярему, який вже працював на цій посаді до призначення міністром внутрішніх справ Василя Цушка.

Як повідомляє
УНІАН, під час свого виступу перед керівництвом столичної міліції Луценко сказав: «я вважаю генерала Віталія Ярему справжнім професіоналом, членом моєї команди, людиною, яка може вирішувати питання».

Міністр МВС у своєму виступі також окреслив 5 головних завдань, на яких, насамперед, має зосередити свою увагу столична міліція.

Перш за все, як він зазначив, київська міліція має сконцентруватися на боротьбі з корупцією та економічній злочинності, чого, за його словами, практично не робилося за останній рік.

Другим головним завдання він назвав боротьбу з незаконним обігом наркотиків в Києві, зокрема, з реалізацією аптеками трамадолу та інших нарковмісних препаратів.

Окремим пунктом він окреслив наведення порядку на дорогах Києва. Так, за його словами, найближчим часом буде видано окремий указ МВС, який до внесення змін до закону про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху дозволятиме співробітникам ДАІ вилучати посвідчення у водіїв, які несуть серйозну загрозу на автошляхах.

Крім того, Юрій Луценко зазначив, що найближчими днями на посаду керівника столичної ДАІ буде призначено полковника міліції Анатолія Сіренка, який одночасно буде першим заступником начальника ДДАІ МВС України.

До четвертого пункту головних завдань, він відніс боротьбу з незаконною міграцією. За його словами, Київ сьогодні потерпає від 10 тисяч іноземців, які займаються нелегальним бізнесом та криміналом, більше того, створюють етнічні злочинні угруповання.

«Київ має буде «зачищений» від кримінальних авторитетів… Необхідно «пресувати» кримінал по всім напрямкам всіма законними способами… Кримінальний світ має або виїхати з України, або сісти в камери», - сказав він.

Останнім головним завданням столичної міліції Луценко назвав боротьбу з контрабандою. При цьому він зауважив, що вирішення цього питання належить до компетенції СБУ, однак, без оперативних напрацювань міліції боротися з таким явищем важко.
http://www.4post.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі