Україна

Кращі політичні афоризми 2007 року

3 January 2008, 15:51
Для того щоб увійти в історію політикам не обов’язково перемагати на виборах чи впродовж багатьох років рекламувати свою політичну силу. Інколи достатньо одного жесту чи фрази для того, щоб надовго врізатися у пам’ять виборцям, чи навпаки викликати до себе відразу.

Так для багатьох громадян Іван Плющ відомий насамперед як автор фрази «Депутат Заєць не стрибайте по залу», а вже потім як екс-спікер парламенту чи екс-секретар РНБО. Багато сучасників запам’ятало із періоду президентства Леоніда Кравчука лише одне висловлювання «Маємо те, що маємо». Втім імідж державного діяча і компромісного політика він пізніше перекреслив лише однією фразою про те, що свого часу підписав Біловезькі угоди, які стали кроком до оформлення незалежності України.
«Реальна політика» спробувала підсумувати основні висловлювання українських політиків у 2007 році, які можуть або зафіксувати їх в історії, або ж стати підставою для висміювання.



Президент Віктор Ющенко
Про спроби Олександра Мороза проводити засідання Верховної Ради після указу про розпуск парламенту (червень 2007 р.): «А якщо комусь подобається те крісло, я думаю, що невелика втрата буде для української нації, якщо його забрати зараз, поставити на кухні і хай воно стоїть. І любується та людина ще багато-багато років».

Про оцінку дій Верховної Ради (червень 2007 р.): «Зараз парламент для багатьох нагадує епізод з анекдоту про дембелів, які загулялись так, що прогуляли свою станцію».

Про хід виборчої кампанії (серпень 2007 р.): «В житті, як у пісні: є голос – співаєш, немає – підпіваєш».

Про діяльність новообраного парламенту: «Головною метою, яка має нас консолідувати, мають бути не портфелі і не посади, а національні цілі. Щоб потім, через місяць нам не докоряли, як у тому єврейському анекдоті: колгосп створений, тепер шліть нам колгоспників, бо немає кому працювати».


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко
Про дефіцит українських гравців у футбольних клубах країни: «Вболіваєш душею за команду, яка захищає честь країни, але прізвище футболіста, який забив гол, можна виговорити хіба що з третього разу».

Про політичних опонентів (серпень 2007 р.): «Я хочу сказати Віктору Федоровичу і Рінату Леонідовичу, якщо вони мене чують, що я не Ющенко і я для них амністії підписувати не буду».


Один із лідерів НУ-НС Юрій Луценко
Про Олександра Мороза: «Мені інколи здається, що Євангеліє помиляється. Іуда не повісився. Він просто змінив прізвище і пішов працювати спікером українського парламенту...»

Про формування парламентської коаліції: "Теоретично можливе все. Як говорить велика Камасутра, безвихідних позицій не буває".

Про екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського «Микола Миколайович (Рудьковський) вступив у соцзмагання із Сидором Ковпаком по колькості залізничних аварій. Треба йому повідомити, що війна закінчилася».

Про спроби скликання позачергової сесії парламенту: «Із таким же успіхом пан Янукович і пан Мороз можуть зібрати Центральну Раду часів Грушевського і проголосувати "Універсал"».


Лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович
Про самонавчання (липень 2007 р.): «Продовжую вивчати українську. Почав освоювати англійську. Сподіваюся, дуже скоро почну нею розмовляти».

Про стосунки між парламентською більшістю і опозицією: «Право сильного домінує над принципами політичного компромісу та ідеологічного розуміння, а політичний диктат – це головний фактор правового нігілізму і казарменної демократії».


Лідер депутатської фракції у Київраді Віталій Кличко
Про політичних опонентів: «Образити боксера може кожен, але не кожен може встигнути вибачитися».


Міський голова Києва Леонід Чернівецький
Про перспективи перемоги політичних сил на дострокових парламентських виборах (липень 2007р.): «Великий відсоток населення хоче бачити в парламенті мене».


Народний депутат (фракція НУ-НС) Геннадій Москаль
Про полювання міністра з надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича за крокодилом (серпень 2007 р.): «Випливає питання: чи потрібен Україні такий міністр МНС, який не може спіймати крокодила?»


Представник блоку НУ-НС Степан Хмара
Про лікування прем’єр-міністра Віктора Януковича за кордоном (серпень 2007 р.): «Віктор Янукович як справжній патріот України лікувався в Іспанії, а як справжній християнин – проходить реабілітацію у шаманів».


Народний депутат (фракція Партії регіонів) Анатолій Толсоухов
Про недалекоглядність українських політиків: «Політик, який думає тільки про сьогоднішній день, - це політик-трава… Потім приходять корови, кози і все з’їдають».


Російський опозиційний політик Борис Нємцов
Про перспективи української влади (жовтень 200 р.): «Україну я уявляю у вигляді вантажівки. Вона їде по вибоїстій дорозі, за кермом Тимошенко, Ющенко і Янукович, вони лаються, відбирають один у одного кермо, від цього сорок п`ять мільйонів чоловік у кузові трясе, їм несолодко, але вантажівка їде до Європи».
http://rpl.net.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі