Економіка

У Житомирській області неправильно нараховували зарплату

12 February 2007, 13:50

У Житомирській області виявлено порушення податкового законодавства під час виплати доходів громадянам.

Про це повідомляє прес-служба ДПА в Житомирській області.

ДПА у Житомирській області у січні 2007 року проведено 58 перевірок юридичних осіб щодо дотримання ними діючого податкового законодавства при виплаті заробітної плати. Порушення встановлено у 57 випадках, внаслідок чого донараховано 130,1 тис. грн. (податок з доходів фізичних осіб, пеня, фінансові санкції). Із донарахованих сум до бюджету надійшло 70,3 тис. грн.

Наприклад, проведеною перевіркою ПCП “Маяк” встановлено неутримання податку з доходів фізичних осіб з грошової допомоги, договорах цивільно – правового характеру, чим порушено пп. 6.3.2 п. 6.3 статті 6, пп. 4.2.1 п.4.2 статті 4, пп. 4.2.15. п. 4.2. статті 4 Закону України від 22.05.2003 року № 889-ІV “Про податок з доходів фізичних осіб” із змінами та доповненнями. У ході перевірки встановлено неперерахування вищезазначеного податку до бюджету у визначені законодавством терміни в розмірі 59,3 тис. грн.

За результатом перевірки донараховано 9,7 тис.грн. податку та застосовано фінансових санкцій, та пені.

Матеріали перевірки передано до прокуратури та до відділу податкової міліції для відповідного реагування.

Проведено перевірки 17 підприємців з питання дотримання ними діючого податкового законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам. Порушення встановлені у 9 випадках. За результатом перевірок донараховано 14,6 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб, пені та фінансових санкцій, з яких до бюджету надійшло 9,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі