Україна

У Тимошенко знайшли ще один аргумент проти Януковича

4 January 2008, 20:51
Уряд Януковича поцупив частину Бурштинського енергетичного острова.

Про це заявив народний депутат, член фракції БЮТ, радник Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з питань енергетичної політики Олександр Гудима, повідомляє прес-служба БЮТ.

Як відомо, Бурштинський енергетичний острів є частиною енергетичної системи України, що працює паралельно з енергосистемами Європейського Союзу. Важливу роль в цьому відіграє Теребле-Рікська гідроакумулююча електростанція, яку уряд Януковича встиг перед своїм відходом в тінь передати в оренду на 25 років близькій комерційній структурі, що було частиною стратегічного плану захоплення експортного електроенергетичного потенціалу України.

«Дещо раніше, всупереч чинному законодавству, Янукович і К о передали під контроль структур РАО «ЄЕС» Чубайса експортну лінію електропередачі 750 кВ Південно-Українська АЕС – Ісакча (Румунія)», - стверджує Гудима.

Олександр Гудима звертається до Міністерства палива та енергетики з проханням негайно провести розслідування інциденту. Також депутат ініціюватиме в парламенті створення спеціальної слідчої комісії щодо розслідування численних фактів незаконного відчуження урядом Януковича стратегічного майна держави.

http://www.parlamentua.com

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі