Україна

Українцям сподобалися вибори в Грузії, але не "псевдоструктури"

6 January 2008, 16:02

Українські спостерігачі за ходом президентських виборів у Грузії не зафіксували істотних порушень.

Про це йдеться в повідомленні МЗС, розповсюдженому прес-службою відомства в неділю.

Українські спостерігачі здійснили моніторинг понад 100 виборчих дільниць у ключових регіонах Грузії: в Аджарії, Кахетії, Квемо-Картлі, Імеретії, Цхінвальському регіоні та Тбілісі.

 

"Під час голосування в день виборів істотних порушень, які б поставили під сумнів вільне та демократичне волевиявлення грузинських громадян, зафіксовано не було", - наголошується в повідомленні.

Спостерігачі також наголошують, що на даному етапі винятково важливим для остаточної оцінки результатів виборів є проведення чесного та демократичного підрахунку голосів.

"У цьому зв’язку місію спостерігачів України не можуть не турбувати оприлюднені у поспішному порядку результати так званих "екзіт-полів". У даній ситуації, враховуючи те, що деякі з них проводяться невідомими серед авторитетних соціологів псевдоструктурами, зазначені екзіт-поли не можуть вважатися достовірним і неупередженим інструментом оцінки результатів президентських виборів у Грузії", - йдеться в повідомленні.

Водночас у коментарі речника МЗС щодо виборів у Грузії висловлюється сподівання української сторони, що результати виборів, якими б вони не були, будуть визнані усіма учасниками виборчого процесу.

"Україна закликає усі політичні сили Грузії утриматися від будь-яких дій, які підриватимуть політичну стабільність і спокій в державі, провокуватимуть недовіру і протистояння в суспільстві. МЗС України підтверджує готовність до подальшого зміцнення українсько-грузинських відносин стратегічного характеру в усіх сферах", - йдеться в коментарі.

Як повідомлялося, у суботу були оприлюднені результати екзит-полу, проведеного в рамках проекту "Екзіт-пол Грузія 2008", згідно з якими на виборах лідирує лідер Об'єднаної опозиції Леван Гачечиладзе, що набирає 31% голосів.

Глава Центвиборчкому Грузії Леван Тархнишвілі звинуватив центр "Загальна європейська справа", що проводив цей екзіт-пол, у порушенні законодавства.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі