Події

Житомирська міліція порушила кримінальну справу за перешкоджання роботі журналістів

13 December 2012, 17:29

У Бердичеві під час зйомок обставин ДТП один з його учасників напав на оператора "Надзвичайних новин". Йому вдалося відбитися, допомогли працівники ДАІ. Проте буйний не вгамувався і накинувся з кулаками вже на представника іншої телекомпанії. Далі були погрози кореспондентам, та, як наслідок, заява до міліції про перешкоджання журналістській діяльності. Правоохоронці її прийняли та відкрили кримінальне провадження. Тепер крутості у чоловіка має поменшати, - розповідають журналісти «Надзвичайних новин».

Оператор «Надзвичайних новин» розповідає, що про ДТП у м. Бердичів, де начебто загинуло одразу кілька людей, телефоном повідомили свідки аварії. Знімальна група одразу прибула на місце ДТП.

«Я тільки увімкнув камеру і почав її налаштовувати, як до мене підійшов незнайомий чоловік. Використовуючи ненормативну лексику, він схопився за камеру і намагався її розбити», - розповів оператор «Надзвичайних новин» Андрій Борисов.

У сутичку втрутилися працівники ДАІ. Вони вгамували нападника, але за кілька хвилин він знову напав на людей. Цього разу чоловіку не сподобався вже інший оператор із місцевої телекомпанії. Коли ж розбити відеокамеру чоловіку не вдалося, він зрештою вирішив поспілкуватися без кулаків, але з нецензурною лайкою.

Як виявилося згодом, цей чоловік був безпосереднім учасником аварії, навіть більше – її винуватцем. Його Мазда в’їхала у Москвич, який рухався попереду. Інформація про загибель людей, на щастя, не підтвердилася, у ДТП ніхто не постраждав.

«Дана дорожно-транспортна пригода зареєстрована, складена схема ДТП, проведені медичні експертизи, в обох водіїв взята кров на вміст алкоголю в міській лікарні м. Бердичева», - повідомив начальник Бердичівського УДАІ Ярослав Онищук.

За словами обох операторів, те, що нападник перебував у стані алкогольного сп’яніння, було очевидним: від чоловіка тхнуло спиртним, а оскільки його дії мали ознаки перешкоджання професійній діяльності журналіста, довелося звернутися з відповідною заявою до міліції.

«Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України, тобто перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. В ході досудового розслідування будуть встановлені всі обставини даної події», - повідомила начальник прес-служби УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко.

Наступного дня після сутички з’ясувалося, що буйний чоловік – впливова у Бердичеві людина.

«Потім нам сказали, що він, нібито, працює директором медучилища і дуже серйозна та авторитетна людина в Бердичеві, тому у нас будуть великі неприємності. Я лише не можу зрозуміти, як педагог може так себе поводити», - розповів оператор.

Щоб зустрітися з керівником навчального закладу, знімальна група завітала до нього на роботу. Щоправда директора на місці не було, а його заступниця повідомила, що він на лікарняному. Хоча особисто поспілкуватися із самим директорам не вдалося, замість нього усе розповіли його підлеглі. На думку викладачів, якщо їхнього керівника звільнять з роботи, то навчальний заклад опиниться під загрозою закриття.

«По цьому інциденту я нічого розповісти не можу. Лише повинна сказати, що Володимир Петрович добра, вимоглива людина. Керівник, який сам працює і колектив працює. Він добре ставиться до колег по роботі», - розказала заступник директора з навчальної роботи Бердичівського медичного коледжу Антоніна Яремчук.

На відміну від колег, із журналістами у директора навчального закладу стосунки не склалися. І хоча сам чоловік вважає, що нічого протизаконного він не вчинив, за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів уже відкрито кримінальне провадження.

 

Житомир.info за матеріалами «Надзвичайних новин»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі