Суспільство

До кінця навчального року школярів Житомирської області оглянуть окуліст, кардіолог і гінеколог

17 January 2013, 16:52

 Профілактичні медичні огляди у школах Житомирської області планують провести до кінця навчального року.

 Про це Житомир.info розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Кобилінський Сергій Володимирович.

 «Точно сказати, коли будуть проведені профмедогляди у школах області, ми поки що не можемо. Це питання не розглядалося, адже немає відповідного розпорядження Міністерства охорони здоров’я. Однак, можу сказати, що медичні огляди 100% будуть проведені до кінця навчального року», - повідомив Сергій Кобилінський.

Школярів оглянуть окуліст, кардіолог, стоматолог, гінеколог та інші лікарі.

«Буде здійснюватись комплексний огляд. Дітей огляне не лише педіатр, а й окуліст, кардіолог, стоматолог, дівчаток старшого шкільного віку – дитячий гінеколог, інші лікарі. А якщо, наприклад, кардіолог виявить патології, дитина отримає направлення на обстеження», - розповів заступник начальника управління охорони здоров’я.

Тривалість проведення медогляду залежатиме від кількості учнів.

«Період часу проведення медогляду залежить від кількості учнів. Є школи, в яких навчається 60 дітей. Зрозуміло, там оглянути всіх можна і за один день. Але ж є заклади, що нараховують по 700-800 учнів. Тому медогляд в таких школах може тривати 2, 3 дні, а то й тиждень – скільки буде необхідно», - поінформував Сергій Віталійович.

Тим учням, що з якихось причин не пройдуть профмедогляду у школі, доведеться звернутися в дитячу консультацію.

«Думаю, таких буде одиниці. Але в будь-якому разі ніхто не залишиться поза увагою. Таким дітям доведеться звернутися в дитячу консультацію. Вважаю, з цим проблем не буде», - каже посадовець.

На думку Сергія Кобилінського, повернення до профілактичних медичних оглядів у навчальні заклади позитивно вплине на загальні показники здоров’я дітей.

«Завдяки оглядам будемо мати картину про здоров’я дітей. Суть в тому, щоб своєчасно виявити захворювання і почати лікування», - зазначив Кобилінський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі