Економіка

У Житомирі обмежили торгівельні надбавки

14 January 2008, 11:24

З метою забезпечення ефективної цінової політики на регіональному продовольчому ринку та забезпечення продовольчої безпеки населення головою Житомирської облдержадміністрації 5 листопада 2007 р. прийнято розпорядження за №379, що стосується суб'єктів підприємницької діяльності, які займаються реалізацією продовольчих товарів у Житомирі.
Як повідомляє прес-служба мерії, зазначеним розпорядженням обмежується граничний рівень торговельних надбавок при реалізації продуктів - незалежно від кількості перепродажу до оптово-відпускних цін виробників (митної вартості) - на:
борошно вищого гатунку - до 15%
хліб із борошна пшеничного, житнього та їх суміші,
хлібобулочні вироби з борошна пшеничного (крім здобних) - до 10 %
макаронні вироби - до 15%
крупи: гречану, манну, ячну, пшоно - до 18 %
рис - до 18 %
цукор - до 12 %
яловичину - до 10%
свинину - до 10 %
м'ясо птиці - до 13%
ковбасні вироби варні вищого гатунку - до 15 %
ковбасні вироби варені I II гатунку - до 18 %
молоко - до 15 %
сир - до 15%
сметану - до 15%
масло вершкове - до 15%
олію - до 18%

При цьому слід враховувати, що у разі закупівлі зазначеної продукції за цінами, нижчими від оптових цін виробника (митної вартості), торговельна надбавка застосовується до ціни фактичної закупівлі.
Перерозподіл надбавок між оптово-збутовою ланкою і роздрібними торговельними підприємствами здійснювати за домовленістю.
   

З метою вивчення та аналізу ситуації на ринку основних продовольчих товарів,  міським головою видано розпорядження про створення міської комісії з питань контролю за ціновою ситуацією на ринку основних продовольчих товарів в Житомирі. Затверджено склад та Положення  про міську комісію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі