Україна

У БЮТ дають 99%, що Медведько сам подасть у відставку

14 January 2008, 17:25
Цього тижня відповідний комітет ВР розгляне проект постанови про висловлення недовіри генпрокурору України Олександру Медведьку. У разі його відставки найвірогіднішими кандидатами на пост генпрокурора є Віктор Шемчук та Володимир Шуба.

Про це повідомив народний депутат України, член фракції БЮТ Святослав Олійник. За його словами, парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розгляне проект постанови про висловлення недовіри генпрокурору України Олександру Медведьку цього ж тижня.

Він зазначив, що відповідне доручення дав спікер Арсеній Яценюк під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.
На думку Святослава Олійника, після того, як це питання буде внесено на розгляд Верховної Ради, Олександр Медведько може самостійно подати заяву про відставку.

«Така ймовірність становить 99%», - зазначив Святослав Олійник.
Позатим, БЮТівець не відкидає, що наступним генпрокурором України за поданням
Віктора Ющенка може стати екс-генпрокурор Криму, нардеп від НУ-НС Віктор Шемчук, або ж прокурор Дніпропетровської області Володимира Шуба.

Говорячи про кандидатуру Шуби, Святослав Олійник зауважив, що «не дивлячись на те, що він є досить одіозною фігурою, майже всі фракції парламенту можуть підтримати його кандидатуру на посаду генерального прокурора України».

Також він зазначив, що не можна виключати можливості подання кандидатури Миколи Голомші на цю посаду.

Нагадаємо, 7 грудня в апараті Верховної Ради України зареєстроване подання, яке ініціював народний депутат із фракції НУ-НС Юрій Луценко, про висловлення недовіри генеральному прокуророві України Олександрові Медведьку.

За матерiалами УНІАН

http://ua.korrespondent.net/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі