Україна

Заява Голови Антимонопольного комітету України Олексія КОСТУСЄВА

15 January 2008, 15:10

У зв’язку з численними зверненнями представників ЗМІ до Антимонопольного комітету України щодо можливого призначення на посаду Голови Комітету Давида Жванії, прес-служба відомства уповноважена оприлюднити заяву Голови Антимонопольного комітету України Олексія КОСТУСЄВА:

«Відповідно до законодавства, призначення можливе лише на вакантну посаду. На сьогодні я продовжую працювати Головою Антимонопольного комітету. Більш того, термін моїх повноважень збігає лише в липні цього року. Заяви про звільнення мене із цієї посади я не подавав. До того ж, згідно зі статтею 9 Закону України «Про Антимонопольний комітет України», передбачено лише дві підстави для дострокового припинення моїх повноважень: за станом здоров’я та в разі вчинення злочину. Таким чином, жодних законних підстав для мого звільнення, а відтак і призначення на посаду іншої особи, немає. За таких умов розгляд цього питання Верховною Радою буде незаконним.

Але це формальний бік питання. Хочу довести до громадськості мотиви моєї позиції. Я чітко визначився щодо своєї подальшої долі і буду працювати у парламенті. Однак, я на сьогодні не подав заяву про звільнення з посади Голови Антимонопольного комітету, тому що мені болить подальша доля Комітету і його колективу, який я створював впродовж сімох років.

Зазвичай зміна керівництва, тим більше такого незалежного органу, який визначає засади конкурентної політики, має передбачати спадковість, збереження кадрового потенціалу. Кожен новий керівник може і повинен внести щось нове, вдосконалити роботу такого органу. Однак, усе краще, що було створено та напрацьовано за попередні роки, не може бути перекреслено.

Саме так і відбувалася зміна керівництва Антимонопольного комітету у 2001 році. Тоді я приймав посаду від свого попередника Олександра Завади, який, до речі, і сьогодні є у колективі бажаним і шанованим гостем, до думки якого прислухаються. Таку зміну керівництва Комітету я передбачав і цього разу. Натомість сьогодні навколо Антимонопольного комітету відбувається дещо інше. Лунають гучні, але безпідставні загальні негативні оцінки діяльності Комітету, висловлюються думки щодо використання Антимонопольного комітету для вирішення невластивих цьому органу функцій і завдань, перетворення Комітету на «караючий орган», що призведе до його руйнації та втрати авторитету.

З таким підходом я погодитися не можу. Як людина, що віддала справі захисту економічної конкуренції майже сім років, хочу бути впевненим у подальшій долі органів Антимонопольного комітету і збереженні високопрофесійних і порядних фахівців, які віддали цій справі майже все життя».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі