Місто

У Житомирській дитячій лікарні з’явилася сучасна діагностична лабораторія

28 February 2013, 09:30

У Житомирській дитячій міській лікарні по вул. Шевченка запрацювала сучасна лабораторія із новітнім обладнанням для діагностування захворювань у дітей.

Про це Житомир.info повідомили у прес-службі Житомирської міської ради.

На її облаштування із міського бюджету торік було спрямовано майже 300 тис. грн. та залучено допомогу благодійних організацій. За 100 тис.грн. придбано апарат для діагностування крові.

Раніше дитяча міська лікарня не мала належного діагностичного обладнання, тим більше, власної лабораторії. Лікарі змушені були звертатися до приватних лабораторій, а це, скаржаться, великі затрати.

«Наша лабораторія оснащена сучасним обладнанням – гематологічним аналізатором французького виробництва, біохімічним аналізатором (Німеччина), аналізатором кислотно-лужного стану для відділення дитячої реанімації та інтенсивної терапії, ІФА-аналізатором. За допомогою останнього ми можемо діагностувати широкий спектр захворювань: вірусні і бактеріальні інфекції, токсоінфекції, визначати гормони, кардіо-, онкомаркери. Це дуже потужний крок для покращення діагностики наших маленьких пацієнтів», - розповіла завідуюча КДР Ірина Шепель.

Лікарня потребує й подальшого оновлення. Крім виділення коштів на облаштування лабораторії, минулого року із міського бюджету спрямовано 500 тис. грн. на проведення ремонтів дитячої лікарні. Однак таких коштів для приміщень, які багато років перебувають без жодних робіт, вкрай недостатньо. Мер Житомира Володимир Дебой запевнив, що на сесії міської ради ініціюватиме розгляд питання виділення коштів на продовження ремонтів та придбання обладнання для медичних закладів.

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі