Україна

Янукович повалив Лавриновича, а потім добивав ногами

15 February 2007, 18:01

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович побив у своєму кабінеті міністра юстиції Олександра Лавріновича та міністра Кабінету Міністрів Анатолія Толстоухова.

Про це повідомляє «Україна Молода» з посиланням на свої джерела у Кабміні.

За даними видання, повернення Януковича до фізичних покарань підлеглих було пов’язане з прийняттям Закону України «Про Кабінет Міністрів України».

Нагадаємо, 12 січня фракції антикризової коаліції та БЮТ подолали вето на закон про Кабмін. Однак Президент Віктор Ющенко текст закону, який надійшов йому на підпис з подоланим вето, відрізнявся від попередньої редакції Закону України «Про Кабінет Міністрів України», проголосованої 21 грудня 2006 року, — п. 4 ч. 7 ст. 23 закону був виключений.

Глава держави заявив, що поданий закон є законом у новій редакції і на нього можна знову накладати вето.

Закон про Кабмін був оприлюднений 2 лютого, тоді як Анатолій Толстоухов анонсував журналістам його публікацію ще 26 січня. УМ стверджує, що це саме міністр пообіцяв і Януковичу.

У наступний після заяви понеділок на 8.00 на килим до прем’єра був викликаний Лавринович, але розмова була коротка — о 8.12 глава Мін’юсту вибіг із кабінету й одразу ж пішов до машини. Навіть не одягнувся — пальто в гардеробі через годину отримував один із помічників Лавриновича.

За непідтвердженими даними, Янукович завдав панові Олександру удару в грудну клітку, а коли той упав, Прем’єр ударив ногою в область нирки. Цей інцидент був однозначно пов’язаний із законом про Кабмін, але чим персонально провинився Лавринович, наразі невідомо — співбесідник із секретаріату не зміг це прояснити.

Щодо Толстоухова, то з ним Янукович узагалі не розмовляв, а одразу вдарив у печінку. Доктор філософських наук Толстоухов, якщо вірити джерелу, зміг вийти з кабінету лише хвилин через 20.

Нагадаємо, ще під час першого свого прем’єрства, а особливо в часи помаранчевої революції Віктор Янукович неодноразово бив високих посадовців, зокрема голову адміністрації Президента Віктора Медведчука.

Також він вибив кілька зубів тодішньому міністрові транспорту Георгію Кирпі.

"Новини України"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі