Місто

Ось Вам «Цяцьки-пецьки»! У Житомирі відкрилась кав’ярня та майстерня-крамниця особливих і несподіваних речей

25 March 2013, 09:40

Запашна кава, унікальні сувеніри, нестандартні подарунки, багато дивовижних творчих ідей та безліч можливостей для реалізації власних талантів та бачень. Усе це житомирянам та гостям міста пропонує незвичайна кав’ярня-крамничка-майстерня «Цяцьки-пецьки».

21 березня, у Всесвітній день поезії та в яскравий день весняного рівнодення, у Житомирі відбулось відкриття єдиного в Україні закладу, який поєднав у собі затишну кав’ярню, крамничку цікавих, несподіваних та особливих речей і майстерню, де можна реалізувати, практично, будь-які власні творчі ідеї, або ж скористатися послугами талановитих дизайнерів.

Ідея створення такого виняткового нестандартного та багатогранного закладу виникла у житомирянина В’ячеслава Міщенка.

«Справа в тому, що я багато подорожував та багато чого бачив і, мені здається, що у нас в Житомирі дечого не вистачає. Наприклад, мені дуже подобаються кав’ярні типу Starbucks, автентичні сувенірні крамнички, які є на заході. Коли я приїжджав до рідного міста, мені увесь час здавалося, що у нас не вистачає чогось творчого. Наш заклад розрахований на те, що коли людина буде до нас приходити, у неї збуджуватиметься якась творча нотка, з’являтиметься бажання щось створити, реалізувати якісь власні ідеї. Сьогодні у нас є багато готової продукції – це досить цікаві дизайнерські речі, витвори талановитих митців. Однак, якщо людина прийде до нас і зрозуміє, що їй чогось не вистачає, не знайде те, що їй би хотілося бачити, вона може висловити свої ідеї і у нас їх реалізувати, може замовити будь-який оригінальний принт, листівку тощо. Фактично, «Цяцьки-пецьки» - це проект рекламно-виробничого підприємства «Пропаганда», у якого є власна виробнича база для створення таких унікальних та якісних речей, для реалізації будь-яких творчих задумів», - розповів засновник крамнички «Цяцьки-пецьки» В’ячеслав Міщенко.

Ідейним натхненником створення такого несподіваного та оригінального закладу у Житомирі став талановитий книжковий дизайнер та автор серії україномовних принтів на футболках «Зберігайте спокій» Ілля Стронґовський.

«Я з радістю відгукнувся на пропозицію долучитися до створення цікавої крамнички, адже саме в цей час шукав вихід на оффлайнові продажі власної серії україномовних принтів на футболках «Зберігайте спокій», заснованих на поєднанні західної маскультури і цитат з української класики, приказок, крилатих висловів. Я згодився, попри те, що ніколи не робив нічого подібного. Тоді ми розпочали зі створення власної концепції закладу. Ми хотіли бачити щось за якістю і поширеністю, принципово, краще і особливіше, ніж китайські сувеніри, які нам пропонують в місті. Більше того, ми хотіли запропонувати щось, що робилося в Україні вперше. Серія футболок – це лише початок, у нас безліч ідей для створення речей, яких ніхто і ніде ще не бачив. «Цяцьки-пецьки» буде першим таким місцем в Україні, де можна буде усе це зустріти», - розповів Ілля Стронґовський та поділився амбітними планами та ідеями, які вдасться реалізувати завдяки даному проекту.

«Наразі готується проект міської ідентифікації Житомира, тобто створення унікального міського логотипу, який працюватиме на туристичну привабливість нашого міста і активно використовуватиметься у різноманітних заходах. У нас є власна ідея створення міської ідентифікації і наша крамниця буде просувати цю ідею. Зрозуміло, що це буде неофіційно, але це буде безпрецедентно, тому що в Житомирі цим ніхто більше не займався. Крім того, унас є амбітні плани щодо представлення унікальних речей, тобто тих, які будуть існувати в дрібних серіях. Оригінальні та несподівані речі з написом «Зроблено в Житомирі» можна буде купувати по всій Україні через інтернет. І, нарешті, є таке поняття як «локальні сувеніри». Людина приїздить до міста і окрім бруду, занепаду і розчарування вона хоче звідси винести щось позитивне. Досі таким позитивом могли бути хіба листівки Житомира, які далекі від того, щоб називатися статичним продуктом. Ми збираємося виправити цю ситуацію. У нас будуть такі листівки Житомира, які хотітиметься купувати і збирати, у нас будуть футболки з видами Житомира, які не будуть простим перенесенням фотографій, на них я малюватиму авторське дизайнерське бачення. Тобто у нас буде «локальна сувенірка», яка дозволятиме гостям нашого міста взяти на згадку про Житомир часточку чогось хорошого та позитивного. Усе це робитиметься тут. Це не Китай», - розповів Ілля Стронґовський.

Засновники крамнички «Цяцьки-пецьки», не дивлячись на експериментальність проекту, мають на меті створення подібних крамничок-кав’ярень-майстерень в інших містах України.

Безперечно, формат, який був вигаданий В’ячеславом Міщенко та Іллею Стронґовським, навряд чи залишить байдужим будь-якого відвідувача. Сподіваємося, що «Цяцьки-пецьки» невдовзі стануть яскравим та впізнаваним орієнтиром своєрідної торгової марки Житомира.

«Цяцьки-пецьки»

м. Житомир, вул. Котовського, 2

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі