Україна

Мін’юст вважає, що ДАІ порушила закон

18 January 2008, 06:04
Дії ДАІ щодо вилучення прав у водіїв незаконні, і водії можуть відмовитися віддавати співробітникам ДАІ документи. Про це повідомляє proUA з посиланням на видання «Сегодня».

Видання зазначає, що облава ДАІ на водіїв, у ході якої інспектори вилучають в останніх права за підозрою у порушенні правил і передають справу до суду, викликала протести не тільки автолюбителів, а й Міністерства юстиції.

Зокрема, у Мін’юсті повідомили, що ніяких розпоряджень МВС про посилення контролю над водіями та вилучення у них прав вони не реєстрували, хоча це передбачено для всіх нормативних актів усіх міністерств.

«Так, Луценко дійсно не реєстрував ніяких актів, що стосуються ДАІ. Я вважаю, що дії ДАІ з вилучення прав незаконні. Водії можуть забирати в ДАІ права, говорити, що їхнє вилучення незаконне, і їхати далі», - зазначив заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.

Разом з тим у департаменті ДАІ повідомили, що підставою для активізації їхніх співробітників служить розпорядження начальника департаменту автоінспекції Сергія Коломійця від 8 січня 2008 року про місячник профілактичного відпрацьовування доріг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про перехід Державної автомобільної інспекції на посилений режим роботи з 10 січня.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі