Події

У райцентрі Житомирської області троє скінхедів з криками "Хайль Гітлер" побили 58-річного вірменина

17 April 2013, 17:38

 

На 58-річного вірменина троє чоловіків напали посеред дня у центрі Бердичева на очах у десятків людей. 

Людмила Острожинська, свідок:

Повалили його на землю і почали бити ногами і по голові, і по всьому, чому бачили. Просто били вже, не розбираючи, де і що, так, щоб напевно уже вбити. 

Люди, які продають квітки, дали йому якусь тканину, дали йому вату, і він буквально весь був заллятий кров’ю. В нього фактично лице було все в крові і купа крові була як тут, так і уже біля забора все було заллято. Він був у важкому стані, він майже хрипів. 

Свідки бійки викликали швидку. З чисельними травмами голови чоловіка доставили до лікарні.

Петро Чирка, лікар-травматолог Бердичівської ЦМЛ:

Хворому було поставлено діагноз: перелом кісток носа, перелом передньої стінки гайморової пазухи зліва. Була носова кровотеча. Хворий в задовільному стані госпіталізований в ЛОР-відділення. 

Зараз потерпілий перебуває у лікарні. Він переконаний, що отримав стусанів через свою національність. Показувати обличчя на камеру відмовляється. Боїться помсти від своїх кривдників.

Самвел, потерпілий:

Они без причины. Я слышал только сзади: Хайль Гитлер! Я не ожидал, что они меня ударят. Вот это я слышал и – удар. Меня и цепью, и руками ударили, и ногами ударили, ботинками. Как эсесовцы.  

Габріель Мкртчян, представник вірменської громади Бердичева:

Однозначно его по национальному признаку били, потому что, поскольку вы видите, он же отличается от славянского народа, а они именно, у них цель была бить любого не русского, не украинца. // У всех практически, у двоих, всякие значки, нацистские значки и на голове, и на руках, и кругом. 

За фактом хуліганства, вчиненого групою осіб, міліція відкрила кримінальне провадження. Правоохоронці з’ясували особи нападників і кажуть: якщо з’ясується, що вчинок парубків мав національне підґрунтя, справу можуть перекваліфікувати за іншою статтею.

Оксана Поспелова-Петрук, слідчий слідчого відділення Бердичівського МВ УМВС:

Якщо буде встановлено, що дійсно даний випадок буде містити, що хлопці спричинили тілесні ушкодження даному громадянину за національною або расовою належністю, то буде перекваліфіковано в дане провадження.

 

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі