Суспільство

За рік підприємства Житомирської області «викинули» у повітря 19 тис. тонн метану, азоту і вуглецю

29 April 2013, 09:15

У 2012 р. у повітряний басейн Житомирської області надійшло майже 19 тис. т забруднюючих речовин, що на 3% менше, ніж у попередньому році. Із загальної кількості викидів, що належать до парникових газів – 10 тис. т метану, 58 т – оксид азоту. Крім того, в атмосферу надійшло 802 тис. т діоксиду вуглецю, що на 10% більше проти 2011 року.

Про це Житомир.info повідомили у Головному управління статистики у Житомирській області.

Серед підприємств, що забруднюють повітря, більше третини функціонують у містах обласного підпорядкування, ними викинуто 45% загального обсягу шкідливих речовин.

Щільність викидів від стаціонарних джерел забруднення у розрахунку на 1км2 території області склала 620 кг, а на одну особу – 14,5 кг.

До найбільших об’єктів-забруднювачів регіону відносяться Новоград-Волинська виробничо-технічна служба Рівненського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз» (30% загальнообласного обсягу забруднень), Бердичівська філія управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз» (29%).

Крім того, в атмосферу потрапило 26% викидів діоксиду вуглецю від КП «Житомиртеплокомуненерго», 13% – від Бердичівської філії управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз», по 6% – від ТОВ «Церсаніт-Інвест» та комунального підприємства теплозабезпечення м.Коростеня, 4% – від КП «Бердичівтеплокомуненерго».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі