Влада

При Житомирській облдержадміністрації створили експертну раду, яка слідкуватиме за рівноправ’ям чоловіків і жінок

9 May 2013, 08:51

 Житомирський губернатор Сергій Рижук підписав розпорядження про утворення Експертної ради з питань протидії  дискримінації за ознакою статі.

У розпорядженні Житомир.info є текст документу, яким затверджено склад та положення про Експертну раду.

Рада створена «з метою сприяння у формуванні та реалізації державної політики щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, недопущення всіх форм дискримінації за ознакою статі». Очолює її заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк.

З 16 членів Експертної ради 13 – жінки. Крім Атнонюка ще є два представники «сильної половини»: заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Мазко та старший інспектор з особливих доручень управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Микола Пархомчук.

У положенні визначені основні завдання Експертної ради:

розгляд звернень за фактами  дискримінації за ознакою статі від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, громадян з метою надання експертної оцінки та вжиття відповідних заходів;

розгляд питань щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні;

підготовка рекомендацій центральним та місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, об'єднанням громадян, іншим установам та організаціям щодо усунення виявлених порушень з питань гендерної дискримінації;

підготовка пропозицій щодо внесення змін до актів законодавства з метою їх відповідності принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, недопущення всіх форм дискримінації за ознакою статі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі