Місто

Люди протестують проти добудови салону краси біля унікального «будинку-серця» в центрі Житомира

21 May 2013, 12:55

 Унікальний «будинок-серце» в центрі Житомира може втратити свою форму, бо до однієї зі стін 100-річної будівлі впритул планують добудувати 5-типоверховий салон краси.

Житомиряни, які живуть поряд, такій новині не раді, тож вийшли на захист будинку, як тільки будівельники почали роботи. Люди зламали зелений паркан навкруги будівництва і обіцяють зробити це знову.

«Ми знову його зламаєм. Ми будемо його валить, скільки вони будуть строїть, стільки і будем. Ми даємо гарантію, що тут не буде стройки», - каже пенсіонерка Вікторія Герасименко.

Мешканці кількох багатоповерхівок на площі Перемоги об’єднали зусилля, щоб захистити будинок, зведений тут понад 100 років тому. Люди кажуть, дім особливий тим, що за своєю будовою нагадує серце і про нього складено безліч легенд. Коли впритул до нього зведуть салон краси – будівля втратить свою унікальну форму і може зруйнуватися.

Житомиряни запевняють, що з ними ніхто не радився і не погоджував будівництво. Тож обіцяють – на компроміси не підуть і не дозволять будівельникам розпочати будь-які роботи.

Проте забудовник переконує: зведення перукарні – цілком законне, на необхідні дозволи витратив 5 років і тепер має намір розпочати будівництво.

«Санстанція погодила, є рішення міської ради, ось погодження, відведення. Всі документи. В мене цілий талмуд робочих проектів. Інститут робив, а не хтось намалював», - пояснює забудовник Олександр Марголін.

У міськраді кажуть: 5 років тому давали дозвіл лише на розроблення проектно-кошторисної документації і не приймали жодних рішень щодо будівництва.

«В управлінні нема ні заявки, ні рішень стосовно видачі містобудівних умов і обмежень на забудову земельної ділянки. Нами направлене звернення до інспекції архітектурно-будівельного контролю в Житомирській області, щоб вони провели перевірку, оскільки тільки вони повноважні встановлювати факти порушень містобудівного законодавства і притягувати таких суб’єктів до відповідальності», - каже перший заступник мера Житомира Галина Семенець.

У міській раді попереджують: доки вестиметься перевірка, забудовник не має права проводити тут будь-які роботи. Якщо ж виявиться, що забудовник має дозволи, обіцяють ретельно перевірити їх на справжність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі