Події

Екстрім на трьох по-житомирськи

22 January 2008, 13:10

Часом примітивний тост “За здоров”я” може коштувати людині життя. Звичка випивати вже згубила не одну людську душу. Але чомусь любителів оковитої повеселитися у компанії 40 градусного “еліксиру” можливі жахливі наслідки не зупиняють. Так сталося і цього разу.

А все почалось із банального святкування Водохрещення в одному з помешкань села Кам”янка Житомирського району. В одному з будинків селища проживав 58-річний незрячий пенсіонер та його 35-річна племінниця. І хоча жили вони лише на мізерну пенсію діда та з випадкових підробітків, проте коли в родині з”являлась можливість випити та погуляти, то вони не відмовляли собі в задоволенні. До речі, жінку постійно провідував односельчанин, частенько залишаючись у неї на ночівлю. Він також був прибічником подібного способу життя.

20 січня, одразу після освячення будинку церковним служителем вищезгадана компанія вирішила відмітити релігійне свято – простіше знайшли повід. Все йшло по сценарію – спочатку випили одну пляшку горілки, згодом у хід пішла друга, третя (!!!). Що було далі - невідомо.

А вже вночі на пульт оперативно-диспетчерської служби "01" надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку. Коли прибули рятувальники, вже палала половина будівлі. Під спаленими уламками ними були виявлені рештки двох чоловіків. Племінниці ж пощастило більше. Вогнеборці знайшли її в іншій кімнаті у непритомному стані. Врятувало її те, що вогонь не встиг дістатися до тієї частини помешкання, де вона відпочивала після застілля. Еменесниками негайно було надано невідкладну допомогу потерпілій та доставлено до реанімаційного відділення обласного опікового центру міста Житомира.

Зі слів завідувача блоком інтенсивної терапії обласного опікового центру Іллі Недашківського, стан потерпілої важкий, вона отримала значні опіки обличчя та кінцівок. Жінка на час трагедії була настільки п”яна, що навіть не памятає, що сталося і як вона опинилася в лікарні.

За попередніми прогнозами пожежних, є дві версії нещастя. Одна з них – загоряння житла через несправне пічне опалення. Адже напередодні постраждала розпалювала піч, щоб зігрітися та приготувати обід. Інша – куріння господарки під дією алкогольного сп”яніння.

А поки рятувальники встановлюють причину пожежі, факт залишається фактом: жінка залишилася сама, без даху над головою. Ось так скінчилася екстримальна вечірка на трьох. Не даремно в народі кажуть: “Алкоголь плюс цигарочка – небезпечна парочка! ”

Олена Хміль, прес-служба ГУ МНС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі