Україна

В одному з дитсадків Києва 4-ри дитини напилися хлорованого відбілювача

22 January 2008, 15:38
Після обіднього сну малолітні вихованці дитячого садочка готувалися полуднувати. Кільком діткам захотілося пити, і вихователька налила їм у склянки воду зі спеціального чайника, що був у приміщенні.

Невдовзі малечі, що втамувала спрагу, стало зле. Налякані дорослі надали дітям першу медичну допомогу і викликали швидку.

Володимир Поліщук, керівник ЦЗГ ГУ МВС України у м. Києві: «Зателефонував лікар швидкої допомоги і розповів, що до ОХМАТДИТу у відділення токсикології потрапили одна дворічна дівчинка і три трирічних хлопчики з дитячого садочка з діагнозом гостре отруєння. Наразі відомо, що діти випили якогось розчину. Розчин води і промислового відбілювача».

Борис Шейман, завідувач токсикологічним відділенням лікарні ОХМАТДИТ: «Мы предприняли два варианта диагностики - так как эти яды имеют два типа действия - прижигающее и резоптивное действие. К огромному счастью, дети отделались легким испугом, резоптивного действия яда не было обнаружено, а диагностировали отравление легкой степени. В одном случае ротовой полости, в других - пищевода и желудка».

Як трапилося, що до дитячого посуду потрапила отрута, наразі з’ясовують правоохоронці. Попередньо відомо, що це зробила місцева санітарка. З метою дезинфекції вона налила до чайника хлорований відбілювач, а потім, ймовірно, забула його злити, пише
ntn.tv

Володимир Поліщук, керівник ЦЗГ ГУ МВС України у м. Києві: «Звичайно, цю подію у райуправлінні зареєстрували, провели необхідну перевірку. Наразі матеріали передані в прокуратуру, і вона прийме рішення, чи є тут склад злочину, чи буде порушена справа».

Поспілкуватися зі співробітницею, з вини якої стався інцидент у дитячому садочку, журналістам НТН не вдалося. Жінку тимчасово відсторонили від роботи. Місцеве керівництво про подробиці того, що сталося, згадувати не хоче.

Ніна Васюта, директор дошкільного навчального закладу № 372: «Більше всього, це прикрий випадок. Трапилось те, що трапилось. Працює комісія. Тільки по закінченні роботи комісії можна буде щось говорити».

За словами лікарів, маленькі жертви дорослої недбалості наразі почуваються добре. Усім чотирьом ретельно промили шлунки і відпустили додому.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі