Україна

Богатирьова натякнула, що картає себе за минуле

22 January 2008, 20:53

Підготовка візитів на рівні засідань міждержавних комісій покладена на секретарів таких комісій, зокрема, секретарів РНБО.

Так секретар РНБО Раїса Богатирьова пояснила те, що саме вона, а не прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, поїде до Москви готувати майбутній візит президента Віктора Ющенка.

"Такі візити на рівні засідань міждержавних комісій, а тим більше наш президент зустрічатиметься з президентом РФ, обов'язки підготовки покладені на секретарів таких комісій. Секретарями комісій є секретарі РНБО", - сказала вона в ефірі каналу "1+1".

На питання про порядок денний засідання комісії, Богатирьова заявила: "Це буде коло питань, які готуються і на експертному рівні, і на рівні керівників МЗС. Попередній порядок денний буде готовий до кінця тижня".

 

На питання, чи обговорюватимуться під час візиту питання мови, Голодомору та УПА, з яких Росія останнім часом висловлює невдоволення і критику, Богатирьова сказала:

"Я думаю, що для успішного діалогу треба знайти і запропонувати такий перелік питань, який можливо нагально, терміново і для взаємопорозуміння обох країн вирішити. Саме такий порядок денний буде запропонований".

На уточнення, то чи будуть розглядатися зазначені конфліктні питання, секретар РНБО зазначила: "Можливо, на експертному рівні ми будемо обговорювати і такі питання. Але це все з'ясується в робочому порядку".

Коментуючи критику Партії регіонів листа керівників держави з ініціативою про приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО, Богатирьова заявила, що її позиція збігається з позицією президента:

"Вступ до НАТО і референдум буде проведено у той час, коли країна буде готова. За наслідками референдуму буде прийматися відповідне рішення".

"Зараз мова про питання вступу не йде. Мова йде про приєднання до плану дій, які б могли запровадити в Україні певні стандарти", - додала вона.

При цьому Богатирьова зазначила, що "зараз не можна покладатися на політичну кон'юнктуру, треба бути послідовними в діях, які пропонують влада і державні органи".

На зауваження, що позиції президента і Партії регіонів щодо НАТО різняться, а сама Богатирьова є одночасно членом влади і членом "Регіонів", секретар РНБО заявила:

"Позиція, яку я оприлюднила, збігається з позицією президента і з тим положенням, яке приймає Партія регіонів – вступ до НАТО за наслідками референдуму".

На питання, яким був останній аргумент для ухвалення рішення про обіймання посади секретаря РНБО, Богатирьова сказала: "Ті завдання, що є в політичних програмах багатьох партій, якраз і зосереджується в такому органі, як РНБО".

На питання, чи не соромно їй, як держчиновнику, за її колишню участь у з'їзді депутатів у Сєвєродонецьку у 2004 році, секретар РНБО заявила: "На хвилі політичних протистоянь є багато моментів, за які людини можуть потім себе картати". На майбутньому з'їзді Богатирьової, за її словами, не буде.

Українська правда

http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі