Місто

Житомирський водоканал будуть модернізувати за кошти Світового банку

4 July 2013, 14:38

За кошти Світового банку в українських містах, зокрема і у Житомирі, будуть проводити модернізацію систем водопостачання та водовідведення.

Про це повідомляє прес-служба Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула.

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів зустріч з керівництвом Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про підтримку Світовим банком реалізації двох нових масштабних проектів, спрямованих на модернізацію та підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Загальна вартість проектів складає 600 млн дол. США. Ці кошти закладені у бюджеті Світового банку на наступний фінансовий рік (липень 2013-липень 2014 рр.).

Один із проектів - проект розвитку міської інфраструктури. Він спрямований на модернізацію систем водопостачання та водовідведення у містах Коломия, Житомир, Краматорськ, Донецьк, Кіровоград, Тернопіль, Харків та Київ.

Відомство інформує, що Україна вже має успішний досвід реалізації аналогічного проекту розвитку інфраструктури, який реалізується у 14 містах за підтримки Світового банку, а саме: Бориспіль (Київська обл.), Черкаси (Черкаська обл.), Чернігів (Чернігівська обл.), Дрогобич (Львівська обл.), Калуш (Івано-Франківська обл.), Коломия (Івано-Франківська обл.), Кам’янець-Подільський (Хмельницька обл.), Харків (Харківська обл.), Кременчук (Полтавська обл.), Нова Каховка (Херсонська обл.), Новоград-Волинський (Житомирська обл.), Одеса (Одеська обл.), Слов’янськ (Донецька обл.), Івано-Франківськ (Івано-Франківська обл.)

Як повідомляв Житомир.info, у лютому мер Житомира Володимир Дебой зустрічався з представниками Світового банку, обговоривши технічне переоснащення та модернізація КП «Житомирводоканал». Після цього Дебой казав, що Світовий банк готовий дати Житомиру кредит під 0,6% річних.

Нагадаємо, що у Житомирі СЕС перевірила водоканал і виявила порушення законодавства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі