Місто

Фірма «Гарде», яку заснував мер Житомира Дебой, торгує пивом, як «безалкогольним напоєм»?

10 July 2013, 19:49

 Житомир.info продовжує досліджувати діяльність приватної фірми «Гарде», яку свого часу заснував нинішній мер Житомира Володимир Дебой.

Відповідно до рішення міськвиконкому від 17 квітня 2013 року, фірмі «Гарде» дозволили відкрити біля акри в парку Гагаріна (Старий бульвар, 24) дві тимчасові споруди для сезонної торгівлі морозивом та безалкогольними напоями.

Проте наші журналісти купили у торгівельній точці «Гарде» пляшку пива. Продавчиня запевнила, що дозвіл на продаж пляшкованого пива є, але «на офісі».

Депутат Житомирської обласної ради Руслан Годований переконує – за законом дозвіл має бути на місці торгівлі.

«Законом України заборонено взагалі продавати пляшкове пиво у парках та скверах, тільки на розлив і якщо на то є дозвіл органів місцевого самоврядування. Також говориться, що споживання в парках і скверах де гуляють діти, на відкритій місцевості заборонено», - наголошує Годований.

Житомирські активісти планують 11 липня на сесії міської ради оприлюднити зверненням до депутатів з проханням обмежити надання дозволів на торгівлю пивом, слабоалкогольними та алкогольними напоями в місцях відпочинку, парках, скверах, поруч з дитячими та навчальними закладами.

Нагадаємо, що приватній фірмі «Гарде» належить дерев’яний зруб на вул.Черняховського, 133: за документами це – тимчасовий павільйон розміром 30 кв. метрів, але насправді площа споруди 120 кв.м.

Як повідомляв Житомир.info, 10 липня у житомирському парку культури та відпочинку ім.Гагаріна намагалися демонтувати літній майданчик біля літака, але жінка-власниця залізла на дах кіоску, щоб цьому завадити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі