Суспільство

Пожежні нагадують житомирянам, що за спалений ліс можна отримати більше 8 тис. грн. штрафу або сісти на 5 років

23 July 2013, 17:01

За знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень чи трав вогнем громадянам загрожує штраф, а то й позбавлення волі.

Про це повідомляє Житомирський міський відділ Управління ДСНС в Житомирській області

«Упродовж літніх канікул чимало житомирян відпочиватимуть на природі. Легковажно залишені вогнища після пікніків, непогашені сірники й недопалки - часті наслідки дозвілля. Більшість лісових пожеж виникає саме з вини людини», - констатують у міському відділі Управління ДСНС.

З початку року на території Житомирської області, а саме в Радомишльському, Лугинському, Новоград-Волинському Держлісгоспах АПК знищено в наслідок пожеж підстилки площею 0,68 га.

Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть недопалка, кинутого водіями на узбіччя, що межує з лісовими насадженнями, - застерігають в ДСНС і просять власним прикладом навчити дітей дбайливому ставленню до довкілля, демонструючи дотримання протипожежних застережень.

Також у міському відділі Управління служби з надзвичайних ситуацій нагадують, що за спалений ліс громадянам загрожує штраф і навіть позбавлення волі.

«Кримінальним кодексом України статтею 245 (знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом передбачено штраф від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Якщо ті самі дії спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки — позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років», - попереджають пожежні й закликають усіх, хто став свідком лісової пожежі, негайно повідомити про це рятувальників за номером телефону екстреного виклику -101.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі