Події

Суд відпустив водія маршрутки, яка 17 липня перекинулася під Житомиром. Троє пасажирів ще у лікарні

29 July 2013, 19:11

 Водія маршрутки, яка перекинулася під Житомиром, суд відпустив, а троє людей ще й досі перебувають у важкому стані в обласній лікарні.

В аварії, що сталася 17 липня, травмувалося близько 10 пасажирів. Усі ці люди їхали з Луцька у Київ. Поблизу Коростишева маршрутка перекинулася.

«Наслідки тяжкі. Троє потерпілих у тяжкому стані перебувають досі на стаціонарному лікуванні в обласній клінічній лікарні» - розповідає Олександр Семенюк, начальник відділу розслідувань ДТП слідчого управління УМВС України у Житомирській області.

За кермом автобуса був водій з 35-річним стажем. Одразу після аварії він переконував, що не порушував правил, а з керуванням не впорався, бо його підрізала «Таврія». Втім, правоохоронці переконані – ДТП сталася через неуважність водія.

«Автомобіль «Таврія» рухається попереду в попутному напрямку. Не створює ніяких перешкод і йде перекидання. Причина ДТП – відволікання від керування транспортним засобом, недотримання безпечної дистанції до автомобіля, який рухається попереду», - прокоментував запис відеореєстратора Олександр Семенюк.

Даючи свідчення, водій переконував, що керував машиною у тверезому стані, але після аварії випив пляшку пива. Та пасажири припускають - він таки був напідпитку, або сів за кермо дуже стомленим.

Щоб запобігти аварії, пасажири мали змусити водія зупинитися і викликати співробітників ДАІ – кажуть правоохоронці. А ще радять людям користуватися лише рейсовими автобусами і уникати підприємців, які здійснюють нерегулярні перевезення.

«Потрібно брати квитки в автовокзалах, спеціалізованих пунктах. Регулярні перевезення контролюються, а нерегулярні – він собі вночі виїжджає, не виспався той водій, його ніхто не контролює», - каже начальник відділу автотехнічної інспекції Олександр Дергачов.

Доки справу розслідують, співробітники міліції подавали клопотання про тимчасове позбавлення прав і тримання водія під вартою. Суд клопотання не задовольнив і відпустив підозрюваного. Наразі прокуратура готує апеляцію.

Стоп-кадри з відеореєстратора

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі