Події

У житомирському паспортному столі активіст прикував себе до батареї та вимагає видати йому закордонний паспорт

13 August 2013, 16:40

Протестувати проти свавілля у паспортних столах взялися активісти на чолі з житомирянином Іваном Фурлетом, який вже більше року намагається отримати закордонний паспорт.

За допомогою імпровізованого “тарану” з Законів та Конституції України сьогодні об 11:00 розпочався “штурм” Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області.

За словами Івана Фурлета, оформлення закордонного паспорта коштує сто сімдесят гривень, і ні копійкою більше. Решта платежів, які громадянину України намагаються нав”язати у ДМС, необов’язкові, тому за ці послуги можна не платити.

“В Україні є чинним рішення Вищого Адміністративного Суду України у справі Ігора Блюменталя проти ДМС, у якому встановлено: “послуги ДМС” не є обов’язковими, плата “за бланк” - необґрунтована, а отже примушення сплати за них є неправомірним”, - каже Фурлет

Активісти вимагають у в.о. начальника управління Державної міграційної служби у Житомирській області виконати рішення Апеляційного суду і видати закордонний паспорт без зайвих платежів. Той, в свою чергу, відмовляється.

Анатолій Федорчук говорить, що не може видати паспорт молодому чоловіку, доки не побачить мотиваційної частини рішення суду, бо без неї він не може зрозуміти його результативну частину. Мотиваційну частину мають підготувати до завтра.

Зараз Фурлет з групою активістів знаходиться в кабінеті в.о. начальника управління ДМС. Він прикував себе ланцюгами до батареї і каже, що не вийде звідси, доки не отримає паспорта. Активіст також викликав міліцію з вимогою припинити правопорушення, однак правоохоронці наразі обмежились складанням заяви про злочин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі