Події

Допоможіть встановити обставини трагедії у Житомирі

25 January 2008, 09:48

21 січня близько 8 години ранку в чергову частину УДАІ УМВС надійшла інформація про скоєння дорожньо-транспортної пригоди, яка сталась по вул. Черняхівського в обласному центрі. Внаслідок ДТП було смертельно травмовано пішохода, 53-річного місцевого мешканця. Водій-учасник трагічної автопригоди з місця події зник.

Під час проведення огляду працівниками Державтоінспекції, що прибули на місце пригоди, речових доказів виявлено не було. Опитуванням можливих свідків трагедії було встановлено, що наїзд на пішохода скоєно автомобілем марки „DAEWOO Lanos” сірого кольору з фішкою таксі оранжевого кольору.

Під час проведення розшукових заходів працівниками міліції перевірялись усі служби радіотаксі м. Житомира. Завдяки вжитим заходам було встановлено що водій однієї зі служб таксі о 07.20 дійсно отримав від диспетчера виклик на вул. І.Богуна (район скоєння місця ДТП). Проте до клієнта не доїхав, та й взагалі зник у радіоефірі та відключив мобільний телефон.

За цією інформацією одразу ж було на розшук автомобіля та особи, підозрюваної у скоєнні ДТП, було зорієнтовано пости ДАІ. Невдовзі в с.Іванівка Житомирського району було виявлено розшукуваний автомобіль „DAEWOO Lanos”, на якому значились механічні пошкодження, характерні для наїзду на пішохода. Було затримано й водія цього автомобіля, 29-річного місцевого мешканця, який у скоєному все-таки зізнався. Тепер всі обставини пригоди має з’ясувати слідство.

Так чим же керуються водії-учасники дорожньо-транспортних пригод, залишаючи місце події та постраждалу у ній людину, життя якій можливо врятувати іноді найменшим – хоча б своєчасним повідомленням до медичного закладу? Напевне, інстинкт самозбереження, оманливе почуття безкарності або маревна надія обійти закон. Проте, як би хто це не назвав, слід нагадати водіям: відповідати за скоєне усе ж таки коли-небудь доведеться. Навіть якщо водій не винен у ДТП, що сталася, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що він зник з місця пригоди та залишив постраждалих у ній людей у безпорадному стані.

Звертайтеся за телефонами: 407-350, або 02.

Василь Кравцов, УДАІ УМВС

Житомир.info

 

 


,

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі