Суспільство

Є надія, що житомирянам перестануть нав’язувати платні послуги при оформленні закордонних паспортів

30 August 2013, 11:40

 Антимонопольний комітет України рекомендував Державній міграційній службі України (ДМС) вжити заходів щодо недопущення нав’язування громадянам України необов’язкових платних послуг під час отримання ними паспорта громадянина для виїзду за кордон.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі АМКУ.

«У ході проведеного органами Комітету дослідження було встановлено, що у 2013 році в приміщеннях ДМС України заявникам-громадянам України бланки заяв, а також квитанції на оплату адміністративної послуги видають не службовці ДМС України, а працівники ДП «Документ». У перелік квитанцій входять квитанції на оплату консультацій державного підприємства, оплату страхових послуг та інші, які не є обов’язковими. Такі дії містять ознаки порушення статті 16 Закону України «Про захист економічної конкуренції», - інформує Антимонопольний комітет.

Про результати розгляду рекомендацій Державна міграційна служба України зобов’язана повідомити Комітет у тридцятиденний термін.

Як повідомляв Житомир.info, 13 серпня житомирянин Іван Фурлет прикував себе до батареї у кабінеті керівника управління Державної міграційної служби України в Житомирській області: хлопець вже більше року намагається отримати закордонний паспорт, заплативши за його оформлення 170 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі