Україна

Черновецькому пригадали ДТП, у якому загинула людина

26 January 2008, 11:17
Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти міністра МВС Луценка за ляпас столичному меру Черновецькому.

Стаття - умисне легке тілесне ушкодження, що призвело до короткочасного розладу здоров`я або тимчасової втрати працездатності.

У відповідь міністр також написав заяву - про притягнення до відповідальності мера.

Раптом пригадали Черновецькому й ДТП з його участю, в якій загинула людина. До того ж, меру приписали розкрадання столичної землі з підробкою документів. А президент Віктор Ющенко сьогодні знову виступав у ролі арбітра.

Протистояння Черновецький-Луценко розгорілося не на жарт. Після того, як вранці прокуратура відзвітувала - за фактом бійки в Секретаріаті порушено кримінальну справу, Міністерство внутрішніх справ зробило крок у відповідь. Проти київського голови порушили кримінальну справу - за фактом загибелі юнака під колесами мерського автомобіля.

Депутат від НУНСу Кирило Куликов дивується - як могло статися, що людина загинула, а суд закрив справу, пише
ntn.tv

Кирило Куликов, народний депутат, НУ-НС: «Була порушена справа. Потім постанова про порушення справи була скасована. Ще раз відновлена. Але неможливо було провести слідственний експеримент, тому що Черновецький був депутатом, і він просто відмовився від участі в експерименті. А після цього була революція. І в грудні 2004-го року цю справу зовсім закрили».

До того ж, знайшли зловживання і зі столичною землею. Виявилося, ділянки поділили між студентами. Їм нібито заплатили по 200 гривень за надання своїх документів. Правоохоронці рапортують - суму збитку поки встановлюють, як і кількість земельних ділянок.

Руслан Скрипник, керівник відділу УБЕЗ ГУ Києва: «Згідно даних Головного управління земельних ресурсів КМДА, питання оцінки її, підприємства, які торгують, брокерські фірми, це приблизно 100 мільйонів 200 гривень така ділянка кожна коштує.

І сам Юрій Луценко не забарився з коментарями. На прес-конференції говорив про те саме - про розкрадання землі київської. Новина - міністр має намір у понеділок оскаржити в суді ухвалу про порушення проти нього кримінальної справи.

Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ України: «Вважаю, що якщо Генеральна прокуратура, цей генеральний могильник України, вважає, що ляпас брехуну, наркоману є найбільшою кримінальною справою і за це треба порушувати кримінальну справу проти діючого міністра внутрішніх справ, ОК, хай так і буде. Це уже доконаний факт».

Бути справжніми чоловіками і Луценка, і Черновецького закликав президент. Він хоча і не схвалює вчинку свого протеже, проте у відставку відправляти його наміру не має.

Віктор Ющенко, президент України: «На цьому полі можна багато речей чисто по-мужскі вирішити, як це робилося не один раз і, можливо, ще в складніших ситуаціях. Тому я бажаю мудрості і волі одній і другій стороні для того, щоб мати найкращий спосіб врегулювати цього конфлікту».

А мер столиці й досі на лікарняному. За тиждень після ляпаса він не сказав жодного слова на відміну від Луценка. Коли мер з’явиться на робочому місці, в адміністрації поки ніхто не знає.

http://zakyiv.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі