Місто

Житомирська влада поки не знайшла продавця "соціального таксі", на яке виділили 224 тис. грн.

26 September 2013, 17:13

25 вересня у Житомирській міській раді знову не відбулися торги із закупівлі "соціального таксі" для перевезення інвалідів із захворюваннями опорно-рухового апарату та інших мало мобільних громадян міста Житомира. Подана лише одна пропозиція, а за умовами тендеру,  їх має бути не менше двох.

Про це  Житомир.info  повідомив депутат Житомирської міської ради Володимир Михалець.

За словами депутата, Житомирська міська рада на початку 2013 року виділила 224 тис. грн. на придбання спеціалізованого автомобілю, але управління праці та соціального захисту населення міської ради навмисно  затягує процес закупівлі. Замість, того, щоб шукати продавця депутатам пропонують автомобіль, що мають передати на баланс міської дитячої лікарні, який Житомир отримав благодійно від меценатів та "Червоного хреста".

"Цей автомобіль хочуть використати як "соціальне таксі", але він для цього не призначений. Складається таке враження, що управління хоче не допомогти людям, а просто зекономити ці гроші. Тоді у мене запитання: Що ці люди роблять в управлінні? Їм там не місце", - говорить Володимир Михалець.

Депутат міської ради Неля Ковалюк каже, автомобіль від меценатів прийшов як гуманітарна допомога,  на  усі процедури його розмитнення та оформлення витратять в кращому випадку рік, але навіть тоді немає гарантії, що його можна буде використовувати як "соціальне таксі".

В управління праці та соціального захисту населення міської ради запевняють, тендерним комітетом  забезпечено дотримання усіх вимог щодо здійснення процедури закупівлі та забезпечено вільний доступ до отримання відповідної додаткової інформації. А торги не відбулись, бо не було достатньої кількості бажаючих.

"Оголошення про проведення процедури закупівлі та запит цінових пропозицій опубліковано в державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та розміщено  на веб-порталі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України: 71(814) від 09.09.13 № 167652. Дата розкриття цінових пропозицій: 25.09.13 об 11-00 год. Управління продовжує роботу щодо забезпечення перевезення інвалідів із захворюваннями опорно-рухового апарату та інших маломобільних громадян міста Житомира", - йдеться в інформаційному листі для Житомир.info.

Як повідомляв Житомир.info, у  Житомирі від меценатів з’явиться «соціальне таксі», яке буде перевозити людей особливими фізичними потребами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі