Україна

Луценко "пронюхав", що до Києва вже завезли тухлі яйця і гречку

28 January 2008, 10:27

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає бажаним, щоб коаліція висунула єдиного кандидата на посаду мера Києва, у випадку проведення дострокових виборів на цю посаду.

"Комітет з місцевого самоврядування ухвалив рішення про створення робочої групи з перевірки діяльності харківської і київської влади", - сказав міністр в інтерв'ю "Газете по-киевски".

"У Харкові уже відпрацювали, тепер візьмуться за Київ. І висновок групи стане основою для створення слідчої депутатської комісії з цих питань. А її рішення ляжуть в основу проекту закону про перевибори", - пояснив Луценко.

 

"Ми діємо технологічно. Хоча, хотілося б, щоб наш шлях був коротше", - додав міністр. На питання, чи буде він балотуватися на посаду мера столиці, Луценко відповів: "Подивимося. Я як міністр МВС зможу зробити більше корисного для забезпечення прозорості виборів".

"За моїми даними, у Київ уже завезли величезну кількість гречки і тухлих яєць, і чесні дії міліції, що фіксують факти підкупу виборців можуть зробити вибори прозорими", - пояснив міністр.

Крім того, за словами Луценка, "найближчим часом Верховний Суд буде заслуховувати справу про підкуп Черновецьким виборців".

"А моє рішення буде залежати від політичної ситуації на той момент. Бажано, щоб коаліція висунула єдиного кандидата", - заявив міністр.

На питання, яка буде реакція, якщо таким єдиним кандидатом стане Віталій Кличко, Луценко заявив: "Так і буде. Головне, щоб Київ одержав керівництво. Хто їм буде, давайте поговоримо, коли двері відкриються".

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі