Політика

У Житомирі вже працюють безкоштовні курси з вивчення української мови, які організували народні депутати

2 October 2013, 13:31

 З 1 жовтня у Житомирі розпочали роботу безкоштовні курси з вивчення  української мови.

Проект реалізує на засадах волонтерства Всеукраїнський комітет захисту української мови за координації народних депутатів України Олеся Донія та Геннадія Зубка.

Геннадій Зубко завітав на перший урок, яким відкрила курси у Житомирі  вчитель вищої категорії, старший вчитель житомирської школи №17 Кирилович Ольга Михайлівна. Саме Житомир став першим містом, де розпочинають роботу курси. До їх організації активно долучився депутат Житомирської обласної ради Сергій Сухомлин. 

«До нас часто приїздять фахівці з різних країн і організовують безоплатні  курси з вивчення  англійської, польської, французької мов.  Українська мова – це наша ідентифікація і в Європейському просторі, і в світі. Ідея започаткування курсів з вивчення української мови виникла відразу після ухвалення сумнозвісного закону про мову. Держава не опікується тим, щоб дорослі громадяни України могли вивчити державну мову, томи ми започаткували такі курси. Ми хотіли дати можливість вивчити українську мову саме дорослим. У мене є багато друзів, які розмовляють російською, але вони надзвичайно горді, що їх діти розмовляють українською. Ми починаємо в Житомирі і стаємо частиною великої спільноти, яка вивчатиме українську та поглиблюватиме знання мови», - сказав, звертаючись до слухачів курсів, народний депутат України Геннадій Зубко.

Також він передав присутнім від натхненника ідеї – народного депутата Олеся Донія, вітання та побажання успіху у вивченні української мови та отримання задоволення від спілкування українською.

Починаючи з жовтня 2013 року, окрім  Житомира, курси діятимуть у  Кіровограді, Кременчуці, Калуші, Луганську, Херсоні. Долучаються Київ, Одеса та інші міста України. Програму курсів укладено у Києві й розрахована вона на 36 годин.  В рамках занять також заплановані зустрічі з письменниками, кінопокази, лекції з історії, культури.

Гасло проекту: «Навчи друга розмовляти українською». Для участі у курсах немає вікових обмежень. Для всіх бажаючих інформація про проведення курсів:

Місце проведення: м. Житомир, вул. Київська,49, ЗОШ №17

Час проведення: щочетверга, 18:00  (2 академічні години). Для зручності учасників час проведення курсів ще обговорюється і може бути зміненим.

Контакти для запису на курси у Житомирі: 096-292-88-78 – координатор проекту «Безкоштовні курси  української мови» у Житомирі; 067-67-22-288 - Всеукраїнський комітет захисту української мови; ukrkursy@ukr.net – електронна скринька проекту «Безкоштовні курси  української мови».

Прес-служба народного депутата України Геннадія Зубка

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі