Місто

Міська влада видає дозволи на автономне опалення у непристосованих будинках, - «Житомиргаз»

9 October 2013, 09:10

Міська влада Житомира видає дозволи на встановлення автономного опалення у багатоповерхівках, газова мережа яких на це не розрахована.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ПАТ «Житомиргаз».

«Лишається актуальною проблема централізованого опалення та постачання гарячої води. Міська влада видає дозволи на встановлення автономного опалення жителям багатоквартирних будинків, незважаючи на технічну неспроможність внутрішньобудинкової газової мережі. Труби, які розраховані лише для використання газу для приготування їжі, не здатні забезпечити газопостачання під індивідуальне опалення кожного мешканця. Фактично це може призвести до того, що деякі мешканці за відсутності тиску залишаться без газу», - пише «Житомиргаз».

У підприємстві повідомляють, що вирішувати питання про опалення газом необхідно цивілізовано, з розумінням того, що наслідком встановлення автономного опалення може бути розбалансування всієї системи газопостачання. «Спочатку треба вивчити технічні можливості системи, за необхідності, замінити внутрішньобудинкові мережі та застаріле газове обладнання, і тільки після цього видавати людям дозволи на встановлення котлів».

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі є лише 63 будинки, в яких можна без проблем встановити автономне опалення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі