Місто

В Житомирі збільшилась кількість застудних захворювань, але епідемії немає, - Віктор Павлусенко

10 October 2013, 16:27

В Житомирі дещо зріс рівень застудних захворювань, однак про епідемію мова не йде. Водночас житомирянам варто уважніше ставитися до себе і потурбуватися про власне здоров’я.

Про це 10 жовтня під час перерви у засіданні сесії Житомирської міської ради розповів Віктор Павлусенко, головний лікар міської лікарні №2 м. Житомира.

«В цей час у нас завжди незначно збільшується кількість викликів. Але сьогодні говорити про епідемію чи про якісь цифри, які б показували приближення епідемії, ми не можемо. Тобто, є звичайний сезонний ріст захворюваності. Ви знаєте, що наші люди зараз дуже багато виїжджають на природу, бо погода стала гарною, ходять в ліс гриби збирати – десь переохолоджуються, і тому такі результати», - пояснив Павлусенко.

Лікар підкреслив, що ріст захворюваності не надто інтенсивний ще й завдяки тому, що опалювальний сезон почався своєчасно.

При цьому Віктор Павлусенко закликає людей подбати про власне здоров’я і проводити профілактичні заходи стосовно грипу та застуди. Однак, якщо вберегтися від хвороби таки не вдалося, радить в жодному разі не переносити усе «на ногах» і терміново звертатися за медичною допомогою.

«Побажав би всім нашим житомирянам, зважаючи, що починаються холодна, мокра погода, проводити індивідуальну профілактику захворювань. Це означає, що треба відповідно до сезону одягатися, бажано не переохолоджуватись, не вживати холодних продуктів, також зараз треба вживати цитрусові, багато вітаміну С в різному вигляді, повноцінно харчуватися, має бути здоровий сон у провітрюваних приміщеннях і найголовніше, щоб не нашкодити ні собі, ні ближнім, при перших ознаках – температура, нежить, кашель – викликати лікаря або звертатись в поліклініку, але ні в якому разі не вести дітей до школи і не йти на роботу, аби не розносити інфекцію по всьому місту», - радить лікар.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі