Україна

Кличко думає, що в Черновецького замітають сліди злочинів

28 January 2008, 14:25

Блок Віталія Кличка обвинувачує "команду Леоніда Черновецького" у намірі сфальсифікувати документи пленарного засідання Київради від 1 жовтня 2007 року.

"Команда Черновецького має намір сфальсифікувати документи скандальної сесії Київради від 1 жовтня 2007 року, де в киян було украдено більш 4% території міста", - йдеться в заяві прес-служби блоку Віталія Кличка.

 

"Абсолютно очевидно, що документів, що підтверджують законність дій "земельної біржі" Черновецького від 1 жовтня, не існує в природі, оскільки всі рішення ухвалювалися більшістю Черновецького з голосу, без обов'язкових погоджень і з порушеннями встановлених законом процесуальних норм. Не існує навіть стенограми цього засідання", - заявляє прес-служба блоку Віталія Кличка.

Блок також висловлює впевненість у тому, що "співробітники Київради, на яких чиниться тиск із боку керівництва, не настільки віддані мерові, щоб разом з ним поділяти кримінальну відповідальність".

"Блок Віталія Кличка попереджає команду Черновецкого, що не допустить фальсифікації і не дозволить ввести в обману суд. Ми маємо всі можливості для розкриття службової підробки і розслідування злочинних дій посадових осіб столичної влади", - говориться в заяві.

Як повідомлялося, депутат Київрада Кличко подав позов у Шевченківський райсуд Києва проти секретаря Київрада Олеся Довгого і міського голови столиці Черновецького, у якому просить визнати недійсними і незаконними рішення Київради від 1 жовтня 2007 року.

Київрада на пленарному засіданні 1 жовтня 2007 року розглянув більш 600 питань. З них 450 про виділення земельних ділянок громадянам, близько 150 - про виділення землі юридичним особам. При цьому значна частина питань про виділення землі юрособам була прийнята без проектів рішення.

За деякими оцінками, у результаті було роздано від 2 до 3 тис. га київські землі.

Депутати опозиційних фракцій дотепер не можуть одержати проекти прийнятих Київрадою
1 жовтня рішень.

На останньому засіданні Шевченківського райсуду в даній справі представник Київради відмовилася надати судові рішення, стенограму і протокол засідання Київради від 1 жовтня, аргументуючи свою позицію тим, що ці документи не стосуються розгляду даної справи.

Наступне засідання суду призначене на 29 січня.

"Інтерфакс-Україна"

http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі