Суспільство

Заповідник у Житомирській області заплатить понад 2 млн. грн. за проект території та стратегію розвитку

24 October 2013, 15:11

Природний заповідник «Древлянський» 14 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ПрАТ «Науково-виробничий комплекс «Курс» на розроблення проекту організації території вартістю 2,24 млн. грн.

Про це повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

За умовами укладеної угоди ПрАТ «Науково-виробничий комплекс «Курс» має підготувати проект, який дозволить привести у відповідність законодавству і міжнародним стандартам діяльність заповідника «Древдянський», відтворення та використання його природних комплексів і об’єктів, які передбачається здійснити протягом 5 років, а також стратегію розвитку заповідника на 10 років. Передбачено також авторський супровід проекту протягом року після закінчення дії договору.

Разом з тим, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 9 жовтня заповідник Древлянський може отримати у постійне користування зі зміною цільового призначення майже 17 га землі. Для цього з постійного користування планується вилучити земельні ділянки ДП «Народицький спецлісгосп» та ДП «Народицький лісгосп агропромислового комплексу».

Древлянський заповідник є одним з елементів національної екологічної мережі – Народицьке суб’ядро Чорнобильського екологічного ядра. Заповідник утворено у 2007 році рішенням Житомирської обласної ради. Нині він має загальну площу 40 тисяч гектарів і охоплює лісові масиви Народицького, Базарського, Кліщівського, Залісського лісництв, Народицького лісгоспу та землі запасу Базарського, Россоховського, Мотійківського, Селецького сільських і Народицької селищної рад. На Житомирщині Народицький район найбільше постраждав від аварії на Чорнобильській АЕС і багато його земель виведено з сільськогосподаського використання. Водночас тут багато лісів і боліт з унікальною флорою і фауною, занесеною до Червоної книги.

Житомир.info за матеріалами сайту «Наші гроші»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі