Місто

У Житомирі на майдані Корольова планують провести народне віче «За європейську Україну!»

25 November 2013, 16:08

25 листопада у Житомирі представники опозиційних партій та громадських організацій сіли за круглий стіл, щоб узгодити подальший план дій щодо підтримки євроінтеграційних процесів.

На засіданні був створений оргкомітет Євромайдану в Житомирі, який спланував проведення народного віче «За європейську Україну» на площі Корольова в Житомирі у середу, 27 листопада.

«Є ідея в середу, 27 листопада, о 18.00 зібрати загальноміське віче, щоб висловити позицію міста Житомира і підтримати європрагнення від Львова до Донецька. Але це мають бути спільні, узгодженні дії без акценту на партійність», - заявив депутат облради Руслан Годований.

Захід, який повинен пройти без будь-якої політичної символіки, має на меті мобілізацію усіх партій, громадських організацій та громадян, що виступають за європейську інтеграцію України. На Народному Віче «За європейську Україну!» в Житомирі планується підписання звернення до президента України з вимогою негайно скасувати рішення уряду Азарова, відновити курс на європейську інтеграцію та підписати угоду про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Поміж тим Євромайдан Житомира, який розгорнувся біля пам’ятника Корольову в центрі міста ще 22 листопада, продовжує діяти. Там цілодобово чергують активісти. На засіданні оргкомітету було вирішено надати допомогу та спланувати щоденне поповнення містечка мітингувальників.

«Те, що активісти роблять зараз на майдані Корольова, заслуговує на велику повагу. Вони стоять там і вдень, і вночі. І це треба робити. Хлопці втомилися, але те, що вони роблять, треба продовжувати. Тому пропоную від кожної політичної сили направляти туди щодня по одній людині для чергування», - сказав Віталій Француз.

Як повідомляв Житомир.infoЄвромайдан на площі Корольова у Житомирі 24 листопада зібрав більше 300 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі