Події

Машини житомирських активістів не пускали на Київ: чи то вони ДТП скоїли, чи то квартири обікрали

10 December 2013, 16:05

 Житомирських активістів, які ввечері 9 грудня їхали до Києва на Майдан Незалежності, поблизу села Глибочиця зупинили працівники ДАІ. За словами автоінспекторів, на авто надійшло усне орієнтування – машина причетна до скоєння ДТП.

Правоохоронці довго оглядали машину та не могли пояснити, що саме перевіряють. А тим часом ще одну автівку з активістами зупинили на виїзді з Житомира. Приїхала та ж сама слідча група, але й тут правоохоронці не могли пояснити кого саме вони шукають.

Начальник Житомирського райвідділу міліції Ігор Жміда пояснив, що під орієнтування підпадають всі, хто їхав в автомобілі.

«Я приїхав сюди три хвилини тому, після дзвінка підлеглих і ви думаєте, що я повинен відповідати на всі питання? Я буду відповідати, але не вам», - сказав Жміда.

Депутат Житомирської обласної ради Руслан Годований каже: правоохоронці нічого не пояснювали і тримали людей декілька годин.

«Їх просто зупинила патрульно-постова служба, тому що в області здійснюється багато крадіжок і вони можуть бути до них причетні. Приблизно чотири години вони намагалися з’ясувати хто ці люди, чому і куди вони їхали, намагалися брати пояснення. Також знову повторно затримали машину, яку ми півгодини тому звільнили. І десь близько першої години ночі під тиском журналістів і тиском громадськості, депутатів ми все таки наших хлопців звільнили», - розповів Руслан Годований.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі