Події

В Житомирській області вже вдруге порушено кримінальну справу проти судді

30 January 2008, 16:09

26 січня прокуратурою Житомирської області проти судді одного із районів області порушено кримінальну справу за частиною 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

        

        Як повідомив заступник прокурора області Володимир Кобернюк,  було встановлено, що 8 листопада 2007 року з районного відділу УМВС України в Житомирській області до районного суду надійшли адміністративні матеріали за фактом вчинення мешканцем цього ж районного центру адміністративного правопорушення. Того ж дня суддя, розглянувши матеріали, виніс постанову про застосування до цього громадянина адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на 15 діб.

   

         Подальші правопорушення вчинялися самим суддею, за сприяння працівників районного відділу міліції. Зокрема, діючи спільно з місцевими правоохоронцями та грубо порушуючи відомчі нормативні акти, законодавство про працю, суддя «позичав» порушника з ізолятора тимчасового тримання районного відділу міліції, використовуючи його для безоплатних робіт на будівництві приватного будинку, який належить батькові.

     

        Примусовим будівельником на спорудженні «батьківського житла» судді лише цей мешканець райцентру працював шість днів.

        Взагалі ж, у ході досудового слідства встановлено факти неодноразового використання праці адмінарештованих цим  суддею.

      Наразі досудове слідство триває, - повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі