Місто

Житомирська мерія стверджує, що протест прокуратури не стосується обґрунтованості встановлення тарифів у Житомирі

21 February 2007, 18:13

Протест прокуратури міста Житомира, про який згадується у нещодавно розповсюдженій заяві прес-служби Житомирської обласної прокуратури, не стосується обґрунтованості тарифів.   Про це заявив заступник Житомирського міського голови Микола Васильченко.

Микола Васильченко повідомив, що 13 липня 2006 р. виконавчим комітетом Житомирської міської ради за №529 прийнято рішення про встановлення граничних тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. В даному рішенні були затверджені тарифи на 13 видів послуг, що надаються житлово-експлуатаційними підприємствами та визначаються по кожному будинку окремо в залежності від кількісних показників фактичного надання послуг з урахуванням забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків і споруд та прибудинкових територій згідно з типовим переліком послуг, визначеним постановою Кабінету Міністром України №560.

На прийняття даного рішення Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надіслало лист від 24.07.06 №1.20/5-1422, яким запропонувало призупинити дію даного рішення та усунути недоліки до 31 липня того ж року. У листі йшлося про необхідність прийняття саме виконкомом Житомирської міської ради рішення по визначенні вартості обслуговування по кожному будинку окремо.

“У зв’язку з цим в управлінні житлово-комунального господарства ОДА відбулася нарада за участю представників виконкомів міст обласного підпорядкування та міста Житомира, Державної інспекції з контролю за цінами, Антимонопольного комітету, УЖКГ облдержадміністрації, на якій було досягнуто згоди про встановлення вартості послуг залежно від груп будинків.” – наголосив заступник Житомирського міського голови.

Саме ця домовленість лягла в основу рішення від 31.07.06 №586, яким було внесені зміни до вже прийнятого рішення №529, говорить Микола Васильченко.

Однак, це рішення, де були внесені вищезгадані зміни, викликало протест  прокурора міста Житомира Олександра Котлярчука, який надійшов до міської ради. Внесений протест жодним чином не стосується рішення виконавчого комітету №529 від 13 липня 2006 року про встановлення граничних тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій .

Враховуючи вище сказане, Микола Васильченко поінформував, що з урахуванням даного протесту прокурора міста на найближчому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради буде винесено питання про перегляд рішення міськвиконкому від 31.07.06 №586 в частині формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по кожному будинку окремо, - повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

Как уже сообщал Житомир.info, в течение 2006 года власти Житомира дважды повышали тарифы на услуги ЖКХ. Прокуратура Житомира внесла протест на прошлогоднее повышение тарифов в Житомире

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі