Події

Керівника житомирських «свободівців» побили у Києві, на порозі райвідділу міліції

3 January 2014, 20:59

 3 січня 2014 року на порозі ТВМ4 Шевченківського РВ УМВС у м.Києві десяток невідомих напали на народного депутата України від ВО «Свобода» Андрія Іллєнка та адвоката-свободівця Сидора Кізіна.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

«У Андрія Іллєнка – підозра на перелом щелепи та струс мозку. У Сидора Кізіна – розсічене обличчя. До райвідділку міліції прибули народні депутати України Юрій Сиротюк та Руслан Кошулинський. Напад на свободівців стався після того, як вони вийшли із Шевченківського райвідділку міліції. Там Андрія Іллєнка допитували з приводу подій 1 січня. Сидор Кізін був присутній як адвокат націоналіста», - інформують в прес-службі.

«Свободівці» зазначають, що про час початку та завершення допиту було відомо лише слідчому і припускають, що саме міліція повідомила бандитам, коли Іллєнко та Кізін будуть виходити із райвідділу.

Фото зі сторінки фейсбук Сидора Кізіна

«ВО «Свобода» трактує цей напад як зроблений в особливо цинічній формі замах на життя державного діяча. Це заздалегідь спланована акція, коли бандити і міліція діють як одна коаліція. Коли «правоохоронці» скеровують злочинців, аби ті били патріотів. Лише щасливий збіг обставин і наявність свідків врятували життя Андрієві Іллєнку та Сидору Кізіну», - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, що Сидір Кізін є керівником Житомирського обласного осередку ВО «Свобода».

У МВС перевіряють обставини нападу і побиття групою невідомих депутата Верховної Ради Андрія Іллєнка та його адвоката Сидора Кізіна, - повідомляють Українські Новини з посиланням на начальника прес-служби ГУ МВС Києва Ольгу Білик.

«Інформація про інцидент внесена до Єдиного обліку пригод Шевченківського району... на місці подій працює оперативна група... Постраждалих допитує особисто начальник найближчого територіального відділення міліції», - повідомила вона.

Правоохоронці заперечують, що напад стався безпосередньо біля будівлі райвідділу міліції на вулиці Прорізній. За словами Ольги Білик, співробітники міліції якнайшвидше прибули на місце події.

Як повідомляв Житомир.info, 15 грудня посеред білого дня у центрі Житомира невідомі побили керівника міської організації «Свободи» Віктора Брокарєва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі