Україна

Новим главою "Ощадбанку" стане Олександр Морозов

31 January 2008, 10:13
На посаді глави правління "Ощадбанку" Анатолія Гулея, швидше за все, змінить Олександр Морозов, який вже очолював банк в 2005-2007 роках. Як повідомляє газета "Дело" з посиланням на джерела в парламентській коаліції, президента влаштовує ця кандидатура і він має намір добитися кадрової ротації.

"Якщо призначатимуть нового голову "Ощадбанку", швидше за все, це буде людина президента; у даній ситуації у Морозова шанси, звичайно, є", - вважає "бютовець" Михайло Поживанов.

У свою чергу "регіонал" Василь Горбаль упевнений, що в банк повернеться хтось з людей, які вже працювали в "Ощадбанку", - Андрій Пишний, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони або Олександр Морозов.

В той же час Пишний на питання, чи повернеться він в "Ощадбанк", відповів: "У мене немає намірів залишати державну службу".

Раніше Ющенко зажадав негайної відставки Гулея через результати перевірки "Ощадбанку", яка нібито показала, що в банку допускалося "нецільове використання коштів". Проте прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має намір відстоювати Гулея до кінця.

До критики на адресу Гулея приєднався і лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Він вважає, що змінити керівництво банку необхідно "через незадовільну організацію компенсації внесків громадян, що призвела до приниження людської гідності, втрати здоров'я і навіть смертей громадян України".

Перший, дуже важливий крок до відставки діючого глави "Ощадбанку" вже зроблений. Кабінет Міністрів змінив членів наглядової ради "Ощадбанку" за своєю квотою, а парламент готується це зробити. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній раді. Таким чином, більшу перевагу в раді "Ощадбанку" отримають прихильники президента і прем'єр-міністра (10 осіб з 15), відзначає "Дело".

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі