Україна

НУНС заявляє про переслідування Луценка

31 January 2008, 10:26

Фракція НУНС заявляє, що справа проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є кримінальним переслідуванням.

 

Про це йдеться у заяві НУНС, яку підписав лідер В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба блоку.

"Фракція НУНС висловлює протест проти спроб безпідставного кримінального переслідування представника нашого блоку, Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка", - йдеться в заяві.

При порушенні кримінальної справи "столична прокуратура не дотрималася вимог Кримінально-процесуального Кодексу", зазначає Кириленко.

"У постанові про порушення кримінальної справи не вказано ні підстав її порушення, ні доказів прямого чи непрямого умислу з блоку Луценка, проігноровано надані міністром внутрішніх справ пояснення та медичні документи про завдання йому тілесних ушкоджень з боку Черновецького", - йдеться в заяві.

"Зазначені обставини вказують на те, що, безпідставно порушуючи кримінальну справу проти Міністра внутрішніх справ, столична прокуратура виконує політичне замовлення Леоніда Черновецького", - наголошує Кириленко.

Також блок наголошує, що "тенденційність прокуратури підтверджує і той факт, що вона так і не порушила кримінальних справ за численними фактами масового розбазарювання київського майна".

Насамперед, в заяві йдеться про розбазарювання столичної землі, що "у всіх на очах здійснює київська влада".

"А тим часом мова йде про збитки на мільярди гривень, завдані державі і київській громаді", - наголошується в заяві.

"Фракція "Наша Україна – Народна Самооборона" розцінює такі вибіркові дії прокуратури як прагнення помститися Юрієві Луценку за активну позицію в питаннях боротьби зі злочинністю та корупцією, у тому числі і в Києві", - наголошує Кириленко.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі