Місто

Житомирських пластунів і «Просвіту» виселяють з будинку, який влада хоче продати на аукціоні

17 January 2014, 11:13

 Протягом останніх чотирьох років житомирські пластуни збиралися у старому 2-поверховому будинку на Великій Бердичівській.

«Пласт» вважається неприбутковою громадською організацією, тому орендували дві невеликі кімнати у самому центрі міста за пільгову 1 гривню на рік. Але влітку минулого року прийшло повідомлення від міської ради про те, що цей будинок збираються продати з аукціону, а тому просять пластунів якнайшвидше з'їхати.

За словами голови Житомирського осередку НСОУ «Пласт» Віталія Шляхового, спершу їм навіть не запропонували альтернативи, куди переїхати.

«Тоді я написав лист-відповідь, в якому попросив перенести вказане приміщення назад в перелік майна, яке підлягає оренді, а також продовжити договір оренди з нами, залишивши орендну плату розміром 1 гривня», - розказує Віталій Шляховий.

Лише після цього з міської ради надіслали ще один лист – з переліком вільних приміщень по місту. Втім, у запропонованому списку значилися в основному занедбані підвали і технічні приміщення.

Разом з пластунами кімнату у будинку на Великій Бердичівській орендує також Житомирська обласна «Просвіта» . За словами керівника об’єднання Святослава Васильчука, їм теж минулого року надіслали схожого листа, тільки без переліку вільних приміщень.

У міській раді кажуть: цей будинок в дуже поганому стані, майже аварійний, а грошей на ремонт немає. Тому було вирішено його продати, щоб нові власники привели його до ладу. А громадським активістам чиновники запропонували приміщення, які були в наявності.

«Звичайно, що приміщення їм пропонувалися, але в нас у комунальній власності міста Житомира немає на сьогоднішній день абсолютно впорядкованих приміщень, з євроремонтом, куди можна було б переїхати і бути задоволеним», - пояснює директор департаменту власності та ринкового регулювання Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі