Події

Житомирська міліція за лічені години з’ясувала, що не існує злочинного угруповання, яке тероризує активістів

23 January 2014, 16:59

 Заяви щодо діяльності у Житомирі злочинного угрупування спрямованого на громадських активістів носять декларативний характер.

Таке повідомлення 23 січня о 15.45 розповсюдив сектор громадських зв’язків обласного управління МВС.

«УМВС України в Житомирській області інформує, що твердження про існування злочинного угрупування, яке організовує репресії проти громадських активістів, не має об’єктивних підтверджень. За кожним з 14 звернень громадських активістів міліцією відкрито кримінальні провадження та проводиться всебічне досудове розслідування. Частина з них на етапі передачі до суду. При цьому взаємозв’язку між зареєстрованими правопорушеннями у ході ретельних перевірок не встановлено. Жодних підстав стверджувати, що на Житомирщині діє злочинне угруповання, яке вчиняє протиправні дії відносно громадських активістів, немає», - йдеться у повідомленні.

Водночас, т.в.о. начальника УМВС в Житомирській області Василь Дячук за кілька годин до цього (у перерві сесії обласної ради) говорив, що заяву громадського активіста Івана Фурлета щодо злочинного угруповання будуть розглядати.

Розмову журналіста Житомир.info із керівником УМВС наводимо повністю.

- Наскільки серйозна заява про те, що на території Житомирської області діє злочинне угруповання, яке виступає проти конкретних людей?

- В мене немає такої інформації. Чотири злочинні угруповання направлені до суду у минулому році, а в цьому році, буквально 21 січня, ми направили до суду справу про бандитизм. Це бандитська група, яка орудувала в п’яти областях нашої держави.

- Ви можете допустити, що дійсно є група людей, яка цілеспрямовано б’є активістів з Демальянсу?

- В мене такої інформації немає. Якщо буде заява, звичайно будемо розбиратись.

- Він зробив відкриту заяву на сесії, це всі чули

- Будемо розглядати цю заяву.

- Тобто ви приймаєте цю заяву і будете робити якісь дії?

- Звичайно

- Можете розказати про загальні ознаки злочинного угруповання?

- Це організована стійка група. У злочинному угрупування має місце розподілення ролей, тобто є організатор, виконавець, посібник, має бути не менше трьох осіб і кожна людина, кожен зі співучасників, виконує свою роль. Якщо це просто група, то буде «за попередньою змовою осіб» і це не є злочинна організація.

Іван Фурлет та Василь Дячук на сесії облради 23 січня 2014 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі