Україна

Видрін: "„Я багато разів казав, що колись відбудеться коаліція формату "БЮТ-ПР""

31 January 2008, 17:48
 

30 січня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не виключає в перспективі об`єднання з Партією регіонів в одну коаліцію. У зв’язку з цим «Центр досліджень політичних цінностей» звернувся до політичних експертів з питанням: «На скільки ймовірне створення в перспективі спільної коаліції БЮТ та ПР?» Дмитро ВИДРІН (директор Європейського інституту інтеграцій та розвитку) так прокоментував заяву прем`єра:

„Я багато разів казав, що колись відбудеться коаліція такого формату. Але це буде не в цьому парламенті. Я гадаю, що пройдуть дострокові вибори в парламент, і вже в новому парламенті, можливо і в цьому році, може бути коаліція такого формату. Для того, щоб створити коаліцію треба об`єднати не тільки ідеологічні зусилля, але і кадрові. А в цьому уряді ніхто не поступиться місцем жодного міністра, жодного віце-прем`єра, навіть жодного голови держкомітету.

Мені здається, що потрібно створити новий парламент, вже на новій виборній основі. Можливо будемо повертатись до змішаної системи. А потім вже можна формувати нову коаліцію, в тому числі і на кадрових засадах. Повторюсь, що зараз ніхто не буде звільняти вже діючих міністрів”.   

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі